eqa幾時出

247 回覆
0 Like 7 Dislike
就係唔止一架
老豆早幾日去紅磡人夫問
如果即日落訂都要等到下年差唔多呢個時間
唔知到時model y出未
真心唔好買EQA
燈位輸俾Jazz RS你會想喊
0-100 成9秒真係唔開胃
不過我老豆知道要出年先有車應該都唔會考慮
睇完eqa又話想去睇kia 嗰架suv (好似係niro)
燈位輸jazz rs 果架應該叫五菱…
Niro你應該會後悔
無咩留意
kia係咪得一款?
Kona好似都幾多人買
EQA仲重過架C63...
直逼E63嘅重量,但係得A250嘅力
請問變度得出”得a250”力呢?
你唔好同我講你用最好馬力比…
0至100 9秒 夠唔夠
呀屌 咁計得A220力 sor
啲代理成日話電動車扭力幾大幾大
但係點解揸落好似要打八折呢

其實係因為絕大部份純電動車冇波箱,得單速gear
大部份計返條數都係相當於汽油車3波左右

就算係instant torque,用3波喎,點都要打個折頭啦
如果好似Tesla咁大力,或者日韓車咁輕,都仲ok

但係EQA250得375Nm,190匹,而有兩噸重
所以就係嚟搞笑嘅
不如你講下a250燈位起步有幾多力再講
咁計法一堆入門歐洲車都輸喎, 係咪都唔好買
Q3 35 tfsi - 9.2s
GLA 200 - 8.7s
X1 18i - 9.6s
同價位?我以為呢架要5,60萬 after 一換一
有考慮緊q3,但真係諗都無諗過35 tfsi,得個殼無力,我不如慳番啲錢唔好換車
正wor 可惜我無自己電位,考慮tesla 以外既電車要好小心
我公司有中速位,正路夠用,但無super charge weekend 救命差少少。EQA中速差勁慢,唔知q4會唔會快啲啲
睇d相影到好大架咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞