點解考車牌仲要考棍波?

166 回覆
39 Like 153 Dislike
就pin左你做標準答案啦
我個人係覺得渣車不及坐車享受,除左渣出黎見人個時型之外,其實有囉錢買難受個FEEL
其實如果自動駕駛遲D真係可以成熟到,唔好話掂碌棍,我連個迫力都唔想掂
然後一路係高速到行緊,一路係車到扑野
因為真心覺得好玩,當一項新技能+興趣咁學

依家棍波車係少數可以保值嘅車
你買架棍仔玩,一年後可能仲有錢賺
樓主唔駛驚 最多比班棍波囂張多十年

2035年前香港都停埋新登記油車
你叫班棍波友去搵電車廠整架棍電車出黎
唔知你有冇車牌啦
唔知你舞唔舞得掂個極力指啦

如果講享受呢就一定係乘客你講得好岩
但做乘客點解要考牌? 你呢句同我個留言頭幾句已經呼應左
求生丫嘛 呼應返你
不如問返你考個自動波牌做乜
代步阿? 唔係要舒服咩你
興趣阿?興趣係渣自動波車咁有趣咩
如果政資有限不防直接講
咁大家可能仲會理解囉
當當正正講「我笨手笨腳驚考唔到棍波 所以考自動波 依加1 take pass」
好過你比咁多藉口 仲反問考棍波嘅人做咩 令人反感
不如問返你考個自動波牌做乜
代步阿? 唔係要舒服咩你
興趣阿?興趣係渣自動波車咁有趣咩
如果資有限不防直接講
咁大家可能仲會理解囉
堂堂正正講「我笨手笨腳驚考唔到棍波 所以考自動波 依加1 take pass」
好過你比咁多藉口 仲反問考棍波嘅人做咩 令人反感
on9 囉, 根本考完之後都唔會揸棍波
考完買架車返嚟又要重新練返自動波
我就唔係棍波優勝定自動波優勝既問題
而係我有架57年既積架,70年既開蓬benz
全部都棍波既,唔考棍波點渣呢
呢個比喻
我會用扑野黎比喻。
自動波=叫雞,無交流屌屌屌射精
棍波=同條女扑野,有交流多花式玩熟左成個過程簡直藝術
利申,棍van 牌,自動波車
自動波要練咩
入D 波部車自己識郁啦
自動波都要練建議你報返特殊學校
自動波要練乜
政府將推電動車普及化路線圖 最遲2035年停燃油車新登記

比盡你玩到廿年
電動車到時波箱都冇埋 你仲有冇得扑野
因為可以買棍波車....揸幾年賣返出去基本上冇折舊, 唔好甩皮甩骨, 實有人要
自動波=計數機
棍波=算盤

總有班人係鍾意學計數果陣 同時學曬點用計數機同算盤
免費學多樣野 幾時都話香港人係好學
同埋第時冇電都計到數
用算盤技術含量又高 又難用過計數機 男人必學
呢個比喻
我會用扑野黎比喻。
自動波=叫雞,無交流屌屌屌射精
棍波=同條女扑野,有交流多花式玩熟左成個過程簡直藝術
利申,棍van 牌,自動波車
政府將推電動車普及化路線圖 最遲2035年停燃油車新登記

比盡你玩到廿年
電動車到時波箱都冇埋 你仲有冇得扑野

新登記係指唔比入口&出牌
定係牌費都唔比續先?
瑪莎拉蒂同法拉利點算
電車唔會有波箱 上面話同架車溝通笑死人
係外國 特別係歐洲
棍波車係多過自動波

而且 維修成本又平啲
大把棍波車啦. 你唔買唔等於冇
政府目標在2035年或之前停止新登記燃油私家車,由電動車全面取代。環境局局長黃錦星說,多個經濟體計劃在2030至40年間,以電動車全面取代私家車,本港的目標進取但務實。政府公布首份香港電動車普及化路線圖,目標是在2050年前達到所有車輛零排放,進一步提升空氣質素,令香港成為成更宜居的智慧城市。

你咪估下油車起香港仲可以玩到幾多年
當電動車玩到冇波箱 做埋動能回收 auto pilot auto parking
依家仲有埋one pedal driving嘅時候
班棍波仲講緊咩人車合一
你係棍波搵食車 公司冇得比你揀就冇計姐
過多10年大趨勢要轉電車 咪又係要轉 到時邊度搵棍波

科技只會係方便使用 唔係增加麻煩
第時學車都要學電車
仲邊有 "點解考車牌仲要考棍波?" 依類世界大戰topic
外國自駕遊仲用緊棍波
去歐洲旅行租車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞