[苦主大聯盟] Holly Brown既苦主全部同我入嚟

162 回覆
116 Like 7 Dislike
利申左先,我借左個朋友既acc一用!
是咁的!我估唔到10月被國泰解僱之後,但今日我又比一間叫Holly Brown既餐廳無理解僱。憑着Cabin crew coffee 既旗號係鏗鏘集,蘋果,100毛賣左唔少廣告既Holly Brown經已成長左兩三倍既營業額!自問一直努力幫手開源節流,希望話比人聽地勤空勤離開機場離開飛機都可以有用武之地。點知今日我就係被節流既一個!

好多同業朋友都話佢食人血饅頭,我好傻好天真咁無信,仲覺得個老世好好人。但到左今日我係無任何原因下被人炒左,問原因都仲要答覆賠足錢就唔使解釋。咁我都知你唔洗解釋,但至少可唔可以比我知我做錯左啲咩先呢?依家我真心覺得佢依個饅頭食得好飽。

依家賺夠錢喇,搵夠人氣喇!就當我地condom。炒人炒得咁撚快,諗住同班同事farewell 埋,一個電話打黎話我再唔走就報警!龍門比人搞都未報警,你聲稱黃店,因為一個完全唔知自己做錯咩事以比人炒既人就報警。安心出行仲貼到大大張,黃?黃你老母呀!之前都已經知道唔少舊同事中個伏!唔信自己睇翻2019年既post入面既留言,我相信都有唔少舊同事比個閪老細玩!做廚既地震得仲勁,兩個月唔夠比佢炒左3,4個,炒到無廚,有個捱義氣日日幫佢踩12,14個鐘。個仆街老世一請到新廚一個唔該辛苦晒都無就燉咗佢冬菇。

睇翻佢篇報道仲話唔覺得佢幫緊我地,係我地幫緊佢!啱呀!幫到你盡,依家我哋得到既係另一份冷冰冰既解僱信。

咁都信間仆街
依家咪知自己蠢撚左囉
想知佢之前有咩仆街野
支持爆多啲

呢問?
之前有個咖啡師臨走升左佢做manager,但出reference letter 就寫supervisor!夠唔夠仆街?打去問仲要話唔知情
有個廚遞左信先,之後佢再炒人,淨係賠左7日比人!又夠唔夠仆街?
其實你係咪未俾人炒過
等我仲特登去幫襯 支持下crew
原來個老闆咁無良
除左國泰,今次係第二次!被炒經驗真係唔多,係咪炒炒下就慣?
係,炒人唔俾原因/求其作個19原因,炒左要即走,其實都好普遍
咁我被人炒左之後係餐廳入面買埋杯咖啡同班舊同事吹水farewell,佢話要報警拉我,係咪都正常
佢話報警唔係正常,但俾人炒人哋話要即走,仲要留喺度同舊同事吹水,都一樣係唔正常
對前僱主定同事,印象都會唔好,除非公司唔係即炒,係有通知期炒
已經唔記得左有呢間野
你話我大炒大鬧,整爛野就話姐!依家我比埋錢寫埋張出殯紙仔坐低飲杯咖啡,同幾個同事傾計交代翻身後事都唔得?仲要我根本就唔知邊度得罪佢
望翻都想嘔,不過多謝你幫我貼link
有段時間因為無廚,夜晚係要搵個無廚房經驗既行政經理落手煮野比客食
不過認真唔記得都無問題
推下先
屌!仲要佢自己比錢出嚟!原來依個老細閪都唔係一朝一夕既事。
多謝
其實炒人真係可以唔駛比理由
而貼安心出行係間間都要貼
比唔比紙仔係另一回事

其實同黃唔黃無咩關係
只可以講佢係個好刻薄既老細
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞