台灣女團(DD52出嚟嘅)

253 回覆
18 Like 11 Dislike
完全feel到野火放棄緊GOF,雖然話夏娜病咗啫,但官方真係廢到一個點,連羽姍同GOF拍嘅片都仲好睇過官方
香港夠有yolo
台灣收皮啦
百花齊放唔好咩?
DD52呢班女仔都值得推嘅,推到佢哋唔使奶共就發展都好吖

btw Yolo幾正嘅(嫁啦嫁啦
狂loop pinkfun
gof 同hur都用舊歌吊命
呢排忙再加同大家傾傾下唔記得咗
Pink Fun嘅新MV《Forever Pink》已經上線啦
https://youtu.be/Ry1tObml_pM

連練習室版都出埋https://youtu.be/WVF-bneRuzE

其實我覺得今次呢首歌反而冇《Love 超能力》咁好,真係要聽多幾次先會覺得佢好聽但個MV係好睇嘅,個色調比較舒服

而且隻舞唔係簡單嘅,其實一直都有個誤會係呢類甜美系、初戀系嘅女團嘅舞蹈水平冇咁高,但事實係PinkFun佢哋啲舞一直都唔易,要真係show到元氣感而唔係扮可愛係一件好難嘅事

btw 今次發現朵莉原來咁靚

條龍成個摺摺仔咁樣
其實有諗過Sony係咪咁有先見之明,覺得思綾會退團,所以提早加番朵莉番去PinkFun不過思綾喺Pink Fun其實真係唔多夾,佢把聲好聽,但做唔到元氣感Panic好聽在佢把聲喺唱慢歌好啱feel

隔離G.O.F就冇咁好彩,立婕一個退團成團人淨番7個,啲人想加番羽姍,野火都唔肯,前排仲爆話可能要拆做小分隊(流料嚟)真心覺得野火將本身可以好好嘅一團搞到衰曬,希望GOF唔好步A'N'D'後塵,出道即巔峰
40走左 原因:讀書

我覺得好假 明明ig一路有業配文
DD52個陣又趕走左翁翁
搞到PinkFun無主唱
算鳩數啦台灣女團
好快淪落到做通告咖
翁翁超可惜嘅
節目完咗之後又唔知爆啲咩俾TTP雪藏
上個月先解凍番出嚟

btw突然發現DD52皇后區的皇后嗰四位,除咗之絃係冇事之外,冇人係入決賽嘅
(雪鑽個皇后最慘,明明係Vocal嘅一句都冇俾佢唱咁濟
思綾出道曲得兩句好似係因為嗰陣佢已經諗緊要退團,主要係佢跟唔到啲舞,跳舞對佢嚟講都幾痛苦嘅

木木其實好難番去,因為本身木木就唔係特別想要唱跳,佢係想演戲多啲嘅。但木木把聲真係好好聽
我自己一開始最唔理解嘅係黑黑,去到後來佢同羽姍拍萬聖節嗰條片先覺得佢幾有趣(羽姍講DD52嗰啲片真係幾好睇,不過認真講,羽姍本身都係得跳舞勁,冇乜特別亮眼嘅位
cls 睇左第一集 好多奇奇怪怪既人
DD52個節目第一二集係怪㗎(初評級真係乜都有,而且啲收音又奇奇怪怪,所以唔算好好睇(大多數都係睇人去搞笑
佢最好睇都係啲舞台,雖然場地有限,但都算高質㗎除咗主題曲個舞台想打爆節目組之外(但經費有限原諒佢啦而且首歌都係好聽嘅),其他真係好好睇,屬於前期覺得係嚟搞笑,後期覺得佢好正、啲人成長得幾快嗰隻
不過佢個賽制其實幾有問題,基本上係一衰就定生死,初評級一去咗鬼牌區就好少有機會可以翻到身,全程坐喺下面睇表演咁有幾個俾楊丞琳話好可惜,冇賽制可以救番佢哋番去而一開始係鬼牌,過兩期救番返去嘅人,最後仲出到道嘅好似得Pink Fun嘅巧瑜
Pink Fun今日搞見面會,仲跳HUR嘅PainKiller同G.O.F嘅Fairy Temple
https://youtu.be/SZuLasUU3sM
真心覺得佢哋跳得幾好唔同風格都消化到
雖然佢哋呢團好似係限定團(好似話三年?),但都冇話好似中国火少嗰陣咁壓榨,而且係有望可以長遠發展嘅一團
唔係好想佢哋三年就散添
台妹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞