點解巨商會沒落?

142 回覆
1 Like 18 Dislike
死因只接受外掛
話係因為要農個D唔該睇下楓谷天外魔力
佢地經營到十幾年仲健在係因為每件裝都要用幾個月去砌
熱血: 長期500%經, 活動700%, 練得快 容易封頂, 大陸玩家為主
但版本慢1年以上, 另外帳號註冊需要先充值開通, 設有VIP1~5, 詳情可以參考下佢地商城
熱巨我冇玩過就唔評論太多
-------------------------------------------------------------------------------------
台巨: 裝備的物價相對較平, 香港人較多, 以往Playwith推出活動相對較多
神,天王,兇獸等材料都相對容易買到, 對課金玩家相對友善
(玩家人數方面, 有人話台巨多, 有人話國巨多, 建議自己係熱門時段登入感受下)

材料跟點品價格相差很遠, 無課玩家應該會玩得相得辛苦, 要無課合天王真係慘過返工
真係想打寶賺錢, 建議課金/買帳出天王+兇獸(冥王), 因為可以刷黑氣/噩夢結晶, 呢兩樣野係有兇獸/冥王先會掉落, 所以外掛一般唔會刷倒(不排除有大佬用一/兩千蚊以上嘅號黎開外掛搏唔比人封)

組隊練功相當熱門, 很多老手都願意帶吸手升, 因為有經驗加成
外掛相對較多, 外掛刷料令材料價格變低, 想要靠肝刷料賺錢, 要多留意拍賣所唔好同外掛撞
(不過4/8會換新代理, 好多野都要到時先知)
-------------------------------------------------------------------------------------
國巨: 遊戲內界面為英文, 即使打漢化輸入中文都係會變亂碼, 主要玩家群都係華人, 溝通上大概冇咩問題(要入DC)
要用拍賣所要自己搵翻釋/記英文名, 要買材料合成相對麻煩, 英文WIKI網站資料唔好用, 但可以係52巨商用Google翻譯

國巨允許一電腦三開, 大部份玩家都係自己三開刷錢練, 冇乜人會組隊(仲有個原因係同街人組隊會lag, 所以多數都唔會組)
裝備物價相當貴, 台服平民天照套大概100$左右, 國服大概1600$
部份裝備, 材料, 合神/天王類產品, 流通量較少, 收/賣需要較長時間, 心急嘅玩家可能會比較辛苦

外掛一樣有, 但係相對較少, 所以無課玩家要肝材料出天王會簡單好多
國服點品都係禁易, 要解綁賣比玩家需要70信用度先可以每日轉一件,
而且每月課金帳號有限額(首月100usd, 之後500usd), 所以部份國服玩家係開3個帳號9個角全練上70信黎課金賣點品
國巨活動相對少很多, 點品特價一年大概一兩次, 對課金玩家相對不友善

同玩家私下交易要小心買到外掛貨而被沒收/連帶封號(特別係無限量賣巨幣老玩家), 通常佢地唔會用正身交易
另外國巨帳號交易亦都要小心, 雖然話有生日日期就可以改email, 但有問題出現, gm相當重視帳號註冊時使用嘅email(即使賣家成組email比埋你都有機會用忘記密碼拎得返, 特別係gmail)
想輕鬆合天王又會課金, 又鐘意多人組隊練嘅建議台巨

想無課金自己一手一腳肝, 唔多鐘意組隊, 習慣慢慢玩嘅玩家可以去國巨
玩過國巨唔會想返台巨 雖然係貴好多 但我玩左幾日 基本上你肯打 雜肉都起到家
所以咪話國巨岩無課仔玩
都係 想極速完夢係台巨同掛佬收野就好快攪掂哂 專為外掛而設的台服 令課金老大們唔洗煩刷料d野 好似黑氣咁 台服難打到仆街 係國服勁易出 睇個款都係台服改過機率 真正想體驗遊戲 國巨岩你 想速食 玩台服就唔會選擇錯
係呀,台服黑氣難出所以仲可以靠刷佢賣錢,啲玩家就係靠佢賺錢

國巨係好岩單機肝帝玩,特別係上線時間長嘅人,一手一腳農返一兩年整個完美號特別有成功感
不過語言、課金貴又麻煩、買賣流量少交易慢勸退唔少人
師兄講得岩 國巨我都少上左 不過如果你想立即收到咩野就真係要d時間收 至少搵英文名都搵到傻 但組隊升級最近我都無lag的情況 但有時隻game會登入唔到 官方話比人攻擊 台服新代理就接手 唔知到時咩環境 不過肯定一樣無得用巨集 靠巨集玩個d就大獲 各有各好啦 睇你想長玩定速食完夢
如果想玩返3、5、7年真心推介國服

國服聽啲人講都係照用倒巨集,一副封我就棄坑咁,唔知有冇封到
我都係用巨集打 安然無恙 可能重係岩岩玩掛 不過玩左國巨先感覺到巨商原來咁有趣就真
用慣左巨集返唔倒轉頭習慣倒慢節奏既玩法都係好事

BTW最新果個改版韓仔嘈左好耐 搞到嚴重delay
唔知啲主角2轉改版幾時可以放出黎
諗起當年個個拎隻明男去震蝗蟲
國巨d野貴到
貴唔緊要 玩得就預左嫁啦 又唔係買左就變0 唔玩賣出去有時個價重高左
我諗都有排 轉左新團隊
頭先諗住玩返台巨
但係一入game就幫我部電腦自己登出

Activex control已下載
相容性都整過

有冇解
巨商慢慢玩好正 寧願唔更新得咁快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞