有冇人做過酒店炒散?

497 回覆
322 Like 5 Dislike
做d乜㗎
但其實多數呢啲mk仔長工都係冇權力

作為炒散,冷靜地屌返佢,撚下狗,佢哋都奈你唔何

只不過多數大學生都係林善地被屌,唔識反抗
長炒嗰啲mk仔女都已經好戇鳩
呢個年紀好心正正經經出去搵工
學門手藝 裝修水電又好 地盤都好啦

好過日日喺度炒散
炒散根本好撚少機會升
日日做重覆嘢 用晒啲時間
乜撚都要做
女人做勁撚正 行行企企就收錢

男人做慘撚過食屎 如果唔夠人番工真係像做了一晚泥工
做咩職位先 我炒散過 hea到仆街
大學站嗰間? 可能我廢, 做到仆哂街。
經理又閪到仆街, 唔知仲以為軍訓。
有無人聽過有個傳聞
話說旺角有間康xx酒店,呢間酒店有間中菜廳叫明x,間中菜廳非常依靠炒散,炒散數目比長工多,
件事發生係2017年,佢地個經理好乞人憎,無論長工定炒散都頂佢唔順,於是其中一個資深炒散於10月1日私下發起“集體射波”行動,其他炒散亦響應,由於10月1日係公眾假期,會比平日果陣旺,當日係嚴重欠缺炒散的情況下,可以想象當時情況有幾咁惡劣,呢件事驚動左酒店高層,個經理亦因為咁樣被炒左
仲有減肥, 唔怕失眠
之前讀書嗰陣炒過好多唔同地方

唯一一個共通點就係:啲部長/ senior最鐘意日日將「大學生點點點......」掛係咀邊
有意無意就將啲依屌你
自卑心態到一個極點

反而上到經理就多數變返正常人
有啲仲會扮到幾器重你
有陣時唔使你落場
叫你幫手做佢啲 paper work
我都廚
可以㗎,集體嘅話仲可以大返佢哋轉頭
一個人嘅話就最好屌完即走如果唔係俾人閪到完場甚至一世
係$70-90 一個鍾定加多$70-90先?
可以噉講,各取所需
噉的好采啲,都見過唔少靚女
有時啲trainee都幾唔錯
十幾年前讀書時做過. 當年2004-2007 都有~五十幾蚊一個鐘
屌係,以為好威好型,一世做餐飲啦你老母臭
https://m.youtube.com/watch?v=OKhgBl8KpgE

原來呢個經理已經有前科
屌佢哋,第一日返要識撚晒啲嘢同唔可以出錯㗎
我淨做過樓面,我做過收枱、執嘢、搬嘢、送餐、加酒水、整嘢飲、落單、送貨......
差唔多諗得出同諗唔出嘅嘢都有
入去做野?
去溝女就有

有時覺得啱啱入廢事同啲老屎忽搞到噉僵,自己唔著數
識諗就唔會長炒啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞