有冇人做過酒店炒散?

497 回覆
322 Like 5 Dislike
同埋係噉為難同想你請埋佢食
點先算合理
只做晚市嘅餐廳 就得
午市 + 晚市 已經長 (唔計落場的話)
咁我都做過其他行業既,都見識過唔同野最後先入返餐飲,一路都有個情意結,好唔開心香港餐飲比人睇死,返過office一樣見識過on9到震既人,但係偏偏佢base人工點都高過好多真係有心做飲食既人,我就覺得世界好扭曲, 出左黎社會都10年,好想改變,呢行個架構太多陋習
落場係餐飲最撚西既一樣,以前好多一落落成4個幾鐘,返早又收最夜,成日比晒公司
唔通請個人 淨做午市咩
返過一日美麗華 d經理同長工當你係殺父仇人咁屌 做左一日唔撚返
做得唔爽咪轉場
洗撚理佢哋
咁我想做

可以hea做
好偉大嘅諗法

雖然短期內解決唔到啲咩但都好欣賞你嘅心態同行動
其實都有唔少巴絲講咗唔少地方
以前返過酒店婚禮晚宴,分好一碟碟餸派俾d客
d死港女西口西面又唔撚食,問佢收唔收碟又話要留住先屌你老尾放到成枱都碟又冇位放新既餸

btw 返左幾次就冇返,次次個新郎都7到乜咁唔係矮就係樣衰,但新娘又幾ok
真!俾佢上到位做manager
返過兩次,一次係婚宴、一係係咖啡廳,唔太chur但一般
最主要係遠
下次你去幫親,你做佢客,慢慢同佢玩
返多啲大party 就慣

當年 做會展成日做head table 同 vip枱
一到啲xx 同鄉會 班Vip 8成都唔食野 好多原隻鮑魚只係食左一口 或者完全無食
倒鮑魚 入大口仔 倒到麻目

當然 後面果堆普通枱 就搶食feel 分都未分完 就食完 見盡社會階層的分別
香港做餐飲啲經理可能比人小得多 只好小返班炒散出氣
老老豆豆 有心入 F&B 做文職管理層就好
前線好多其實都係粗人黎 每日屌來屌去
Yes ar
做過真係覺得要增值同努力,然後唔好為難f&b、服務業嘅人
想知國金軒西唔西
返過buffet係辛苦啲人反而正常
bq輕鬆但係人西
間嘢難食到狗都唔侯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞