日系髮型集中討論區 [5]

395 回覆
5 Like 5 Dislike
人哋一日可以用好多時間set呢加上佢係髮型師 其實你就算而家見啲日本明星都唔會整咁複雜
我會話剪佔六成,夾佔四成
400都好貴la bo
點叫保守先?日系本身好多都唔短得去邊 除非真係極短果種型棍大叔feel果隻

我反而覺得要試下自己剪陰 好多時覺得長都係陰長多過成個頭都長

利申成日驚剪柒唔敢剪陰
佢有過條教學片點樣用風筒做到夾既效果 成條片佢無加速吹成個頭出黎淨係用左十分鐘本身係髮型師好大影響就真既
師兄 exactly 就係呢個問題 好多時側面同埋後面都唔係話好長 但係前面真係好快長
梗係啦 根本上佢哋做髮型師都唔使care個長度或者整頭髮嘅時間 仲要加埋有專業知識 就好似做飲食業可以食好多自己餐廳嘅嘢咁 唔知咁樣講啱唔啱
冇辦法啦 而家$280都係Junior價錢 加上佢哋呢啲價錢可以兩個月都唔剪都得 當除返條數囉
好多本身剪完pat陰短極有限

覺得呢種都算日系短頭 但其實佢pat陰唔gel既都會去到岩岩好眉上既位

更加唔好講王道頭多數剪到眉去眼既中間左右 好多時一兩星期就會開始望到自己陰
反正都肯400 可以考慮下比多50去試下how+lim 搵佢剪過一次 服務好好 剪得好細心好認真

不過因為太貴我都淨係去左一次
簡直係講中晒心聲 又冇理由每隔兩個星期就去淨係剪陰 題外話其實如果你去剪歐美嘅髮型 就另一個煩惱 如果唔係keep住短嘅話就會好柒
一次半次可以接受 不過最主要係我鍾意跟開一個髮型師好耐 因為佢剪慣咗你個頭 知道你要咩
之前上hot pepper睇 佢short style個分類
入面短極都會比香港人覺得長
冇計啦 日本髮型而加始終唔係香港嘅主流文化
其實嗰啲油頭仲長啦 只不過all back左睇唔到咋嘛
剪得靚又有技術
仲有髮質天氣影響
真,香港太濕 有時好難gel
試過夾完未落wax已經變形
有冇人剪過呢種日系頭
睇落去應該唔難剪
想借個位問下有染髮經驗嘅大家
染咩色最顯白

利申普通亞洲黃皮膚 比較暗啞
想試耳圈染
呢個髮型一定係樣行先
Gold?
how+lim暫時停業
有冇第二間介紹
有無日系自然男仔頭推薦髮型屋 ($300樓下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞