日系髮型集中討論區 [5]

395 回覆
5 Like 5 Dislike

想電依個頭要留到幾長 點同個髮型師講?唔該巴打
個陰留到鼻就可以電,之後再留長
直接比張相佢睇啦
aube cwb 依加剪唔剪得過
想問吓lipps邊盒會似ocean紅色個效果?
最近換左新系列

我Lipps新白色同Ocean紅色都有
Ocean紅完全唔啱我軟同幼既髮質用
Lipps新白色無咁kick,濕d
你要硬同乾就應該只有Dry Blast同Ocean紅差唔多
如果舊版白色似唔似?
我有舊版金色blast但唔多似ocean紅色
都唔似,ocean紅色個硬度要去到blast
舊版有三個blast,我只係用過銀色
如果你話金色唔似,咁銀應該會好啲
銀色我都有
佢又冇嗰種乾嘅感覺
應該會照買盒白色試吓
去唔到日本買真係好麻煩
而家香港donki無ocean買咩?
真係好睇髮質
我用Lipps舊白定新白都fit到漏
冇咗好耐
得返lipps
i see
日本donki兩隻都有
但係藥妝店就掉番轉,得ocean無lipps
藥妝好似多數都唔齊
日本我通常去loft買
想染Greige色
香港有冇人可以染到好似日本人咁
唔去justin之後轉左去佢到剪左都就一年 想知咩
剪同染得唔得?
我都去左佢到剪成年 當初係justin轉去kcc 但因為kcc太難book同埋覺得有d貴所以轉左去avis到
染方面就正常水平 我諗佢可能都無特別研究玩色果d 用料都係一般日本野 但事前頭皮protect 事後treatment同埋搽染料/漂粉果d都不過不失 至少出黎既色係統一唔會一忽忽唔同色咁 (我漂果次係上年6月底搵左佢染黑 12月頭搵番佢漂染灰都無出事)

最近染左深藍 甩左隻灰keep得耐又好睇 幾滿意

剪方面你都可以睇佢d作品既 我推介過兩個fd去 我地都覺得佢剪得幾好 而且第一次去佢都會同你先溝通下想點剪同埋比d意見 比如平時多唔多gel頭 用唔用直髮夾夾咁 可能我唔太識分細位但剪出黎覺得其實同以前係justin到剪差唔多 問下佢既佢都會教埋我點樣自己夾果陣都易夾d同快手d 平時ig問番佢有冇咩髮泥/直髮夾/hair spary推介佢都會覆我 問佢染呢隻色得唔得/會甩成點基本上都係一日內會答我

不過佢最近有請到助手 變成以前佢一腳踢到依加染洗都係佢助手做 吹就睇情況 無其他客既就會佢吹埋 有就助手吹

佢最大優點係日系salon黎講算平同埋無咁多客 好撚易book
同佢吹水佢講過條數圍番夠應付自己依加生活同埋鋪頭開支就夠 有時自己都唔想接咁多客

上面too long 唔想睇就簡單幾句
平(淨剪好似250,唔記得有冇加 但唔會過300,我上次漂兩次+染剪埋單8定900)、易book少客、態度幾好、技術我個人滿意

利申打手 但我覺得可以一試 至少佢剪男仔頭係掂 女仔頭我唔識分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞