召集5月尾去京都大阪既面孔

278 回覆
0 Like 7 Dislike
係711買夠700羊有得抽獎 又幾抵
想問下依段時間京都星期六日會唔會超多人?

清水坂多人到行唔到

我plan左半日連Lunch玩祇園 + 清水寺
我驚連野都食唔到
6月頭唔係淡季咩
有無買左usj快證嘅巴絲
我6月去買express7要1300幾
係咪正常價錢定我買錯?
我見其他人買同一樣1000有找

你係單express7 1300定連門票1300?
如果單exp7應該700左右,連門票1250左右

2樣加埋1300幾
因為太貴買左express4

清水坂多人到行唔到

我驚連野都食唔到
6月頭唔係淡季咩

要行晒清水寺二年坂+附近高台寺個啲真係最好預一日
係咪正常價錢定我買錯?

2樣加埋1300幾

的確係幾貴
我就exp 4 + cool japan 2,加門票埋單1200

Cool japan2 有咩玩
係咪正常價錢定我買錯?

2樣加埋1300幾

的確係幾貴
我就exp 4 + cool japan 2,加門票埋單1200

Cool japan2 有咩玩

Eva同巨人,其實只係為左Eva而買,據說eva要排好幾小時

我諗住一開場個個衝去玩哈利波特個時
我去玩其他熱門野 應該唔洗排咁耐

清水坂多人到行唔到

我驚連野都食唔到
6月頭唔係淡季咩

想問問依個Route有冇可能做到?
星期六黎既
1點左右到祇園食lunch
2點食完起行 (獨遊唔做太多shopping)
之後步行上去清水寺同高台寺
玩到7點睇埋夜景就搭車返京都車站
https://tw.bring-you.info/kiyomizudera-one-day-trip
我見依條拎有3條路
想問下最多野睇應該行邊條?
聽朝就去
日本超級市場超正 魚生又平又多種類 熟食都多過便利店
聽朝就去

聽晚就去
聽朝就去

聽晚就去

後朝出發
原來清水寺維修,我plan了去著和服影相
聽朝就去

聽晚就去

後朝出發

聽朝九點機

清水坂多人到行唔到

我驚連野都食唔到
6月頭唔係淡季咩

想問問依個Route有冇可能做到?
星期六黎既
1點左右到祇園食lunch
2點半食完起行 (獨遊唔做太多shopping)
之後步行上去睇清水寺同高台寺
玩到7點睇埋夜景就搭車返京都車站
https://tw.bring-you.info/kiyomizudera-one-day-trip
我見依條拎有3條路
想問下最多野睇應該行邊條?
再問問清水寺係咪可以留到日落(應該係7點?)
聽朝就去

聽晚就去

後朝出發

聽朝九點機

仲有冇巴打係usj玩咗勇者鬥惡龍,好唔好玩?

超好玩
3-4個人一隊打怪,我自己一個去同一對日本情侶一齊玩

唔該巴打
正,咁要玩下了
巴打呢隻有冇買fast pass?如果排隊要排幾耐左右?

無買啊... 我就咁排隊,排左20分鐘左右,佢塊板寫1個鐘
想問haruka來回套票可唔可以還關西機場去京都
然後
京都去新大阪
想問haruka來回套票可唔可以買關西機場去京都
然後京都去新大阪
神戶好悶
神戶好悶

神戶唔shopping玩唔玩到1日?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞