召集5月尾去京都大阪既面孔

278 回覆
0 Like 7 Dislike
頭先去左黑門市場 d野貴到痴線

係咪唔值得去
我都plan緊去唔去好 未去過大阪

我同女友頭先都去左黑門
幾正 但都係貴既
食左拖羅 超大生壕 海膽

我去左食蟹, 杜小姐介紹個間

我琴晚都去左食蟹,喺京都衹園四條,叫 札幌かに家
4月尾去完
6月14出發,5日東京5日關西
東京去過好多次,但關西未去過
覺得關西d交通好複雜
btw,我21號去環球影城,應唔應該買fastpass?
5.30-6.3 印度航空
食多次M燒肉
頭先去左黑門市場 d野貴到痴線

係咪唔值得去
我都plan緊去唔去好 未去過大阪

我同女友頭先都去左黑門
幾正 但都係貴既
食左拖羅 超大生壕 海膽

我去左食蟹, 杜小姐介紹個間

我琴晚都去左食蟹,喺京都衹園四條,叫 札幌かに家

巴打 呢間好唔好食?
本身想食蟹道樂 但見有好多巴打都唔推薦

蟹道樂上年食過, 冇咩特別 係個款高尚
今次食4000 ¥ 套餐, 個款就平民D, 似係香港食和x咁

今晚出發 6月1返
琴日返,5月16去到5月26
大阪野食係幾正既
6月2號到7號自己去京都
乜都未搞
琴日返,5月16去到5月26
大阪野食係幾正既

有邊間推介
有冇人6月9去?
岩岩先係大阪返黎 想再去多次
去哂要去嘅地方,而家無野做係道頓堀散步
宜家係關西機場等緊男朋友
想問下依段時間京都星期六日會唔會超多人?
有無買左usj快證嘅巴絲
我6月去買express7要1300幾
係咪正常價錢定我買錯?
我見其他人買同一樣1000有找
今個星期五去, 搵左兩日料頭都大埋, 煩緊買唔買PASS, 有冇巴絲可以俾下意見

DAY 1: 大阪(行下街, 梅田, 心齋橋啊個啲)
DAY 2: 姬路城+神戶
DAY 3: 京都嵐山(坐埋小火車), 金閣寺, 錦市場
DAY 4: USJ
DAY 5: 京都(著和服, 行清水寺, 二三年阪, 八阪神社, 園山公園)
DAY 6: 大阪(都係行街, 美國村)
DAY 7: 大阪->香港
6晚都係住大阪櫻川, DAY 1,2 諗過買姬路旅遊券, 平就係平但發現要搭好耐
第2個選擇係DAY 2買1日/DAY2, 3 買2日 JR WEST PASS, 2日既PASS可以用埋係DAY 3 搭JR去馬堀搭小火車, 但就冇得搭私鐵/巴士(對比買KTP)
如果係買KTP, 時間上冇JR咁快(DAY 2, 3行程), 又唔知抵唔抵得返個PASS既價錢, 真係好難揀, 定係全部都唔買, 淨係去京都個兩日買張巴士一日券?
今個星期五去, 搵左兩日料頭都大埋, 煩緊買唔買PASS, 有冇巴絲可以俾下意見

DAY 5: 京都(著和服, 行清水寺, 二三年阪, 八阪神社, 園山公園)
6晚都係住大阪櫻川, DAY 1,2 諗過買姬路旅遊券, 平就係平但發現要搭好耐
第2個選擇係DAY 2買1日/DAY2, 3 買2日 JR WEST PASS, 2日既PASS可以用埋係DAY 3 搭JR去馬堀搭小火車, 但就冇得搭私鐵/巴士(對比買KTP)
如果係買KTP, 時間上冇JR咁快(DAY 2, 3行程), 又唔知抵唔抵得返個PASS既價錢, 真係好難揀, 定係全部都唔買, 淨係去京都個兩日買張巴士一日券?

你試下用乘換案內查下每一程既錢, 加埋比較下
https://transit.yahoo.co.jp/

你試下用乘換案內查下每一程既錢, 加埋比較下
https://transit.yahoo.co.jp/

唔該巴打 用電話app查好亂有時又唔準
想問下依段時間京都星期六日會唔會超多人?

清水坂多人到行唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞