《 愛情俠盜 》心理學·追女·愛情騙子(結局)

90 回覆
63 Like 0 Dislike
順帶一提 , 今次《愛情俠盜》裡面嘅學校都係清水灣大學
話唔定君帥同尖沙咀揸fit人顧少天往後有機會碰面啊
樓豬加油
想當初會睇舊登嘅原因都係講故台
有冇第三季
我!
一次過睇晒!睇到天光
快啲開live啦~
Penana 都出咗啦 , 連同紙言 , 兩個平台 , 請大家支持一下

《愛情俠盜》Penana :
https://www.penana.com/story/76676/愛情俠盜-心理學-高智商-愛情騙子/

《愛情俠盜》紙言 :
https://www.shikoto.com/articles/230625.html
自推
LM
故事題材好新穎,好好睇,期待第二季!多謝樓主用咁多心理學理論等我知道自己真係唔好再自己FF了,係時候要move on了
反而好奇高教授係咪曾經做過君帥或者阿Mike 嘅角色
有試過用心理學去開導一個毒L朋友
個朋友當時做緊觀音兵 , 佢仲堅持自己對個位所謂女神係真愛 , 又話feel到女神都對佢有好感 , 真係好標準嘅自作多情
然後我就用心理學理論解釋畀佢聽 , 佢以為自己好愛個女神, 但其實呢啲根本唔係愛 , 只係一啲心理學現象
佢一開頭唔肯承認自己做緊兵 (正常 , 個個觀音兵都唔肯面對現實) , 佢當時列咗好多佢同女神之間嘅互動 , 而我就逐條解釋畀佢聽呢啲互動背後嘅心理學原理 , 講足一個通宵
最後都算開導到佢 , 佢之後都唔再搵個位女神
自推
好好睇
好想多啲人睇你啲文
我有同fd推介過!
表弟追緊女神我有叫佢睇你啲文!
感謝你
為你表弟加油
仲有 , 同你表弟講 , 追唔到就算 , 適當時候要放手 , 千祈唔好磨爛蓆
一磨就好易會做兵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞