[新手注意] 按揭中介 搵星之谷 唔好簽經絡按揭

258 回覆
137 Like 6 Dislike
藍店來
服務都係幾好
不過都等左好耐未有rebate 話2~2.5個月
近排問佢 就話兩個禮拜內有 計埋都3個月
之前又係經過經紀介紹匯豐
之後即刻搵星之谷 用其他銀行 又有回贈
所以 按揭,律師 果啲唔好搵經紀介紹
出邊搵仲平 佢實食一浸
話說之前買樓中原aa又係簽簽下堆文件就塞張中原按揭轉介既表比我填
不過我做左功課所以無簽,我眼尾見到賣家都有微微擰頭提我唔好簽
之後我都係搵星之谷
二人同行 一齊買樓?有d難
但係我之前搵星X谷佢俾D銀行唔得, 差D上唔到會, 最後搵另一間幫手
經絡苦主+1
星之谷真係好好多
details?
二月頭搵經絡
佢介紹中銀
一早填晒form比晒料
到今時今日仍然冇消息
打比經絡同中銀
直頭唔聽電話
即係點?
咁癲
你有無搵返個banker?
哩排東亞好似回贈多
但要等好耐?
正常唔會咁耐無回音,同埋唔會淨係APPLY一間
東亞等勁耐,第2間批埋佢先SEND MSG黎話收到我個APPLICATION
DIU 我又係係美聯買樓 咩都唔識就揀左經絡
DLLM個candy 勁慢先覆, 變左都係直接問銀行野
交form俾佢, 之後轉俾銀行, 以為佢會幫我睇下有冇野漏
根本冇撚睇過, 谷9氣
垃圾中介
請問遞左表幾耐先會收到MSG
我3月頭交到而家都未收過
果陣AGENT幫我遞左表之後,過1,2日銀行職員就已經打黎搵我話收到申請
HSBC同恆生2星期左右出OFFER,中銀耐少少,3個星期左右
經絡真係on99
做中介其實只係介紹個banker比我
之後啲文件野都係我同個banker自己deal
個中介咩野都冇做過
而家按揭都批埋佢都可以當咩都唔知唔搵我
打直線電話
手提電話
Whatsapp
一律唔覆
可能我個case冇肉食
所以唔care
層樓買果時full pay
最近等錢洗
想用資產按揭套現三成
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞