[新手注意] 按揭中介 搵星之谷 唔好簽經絡按揭

258 回覆
137 Like 6 Dislike
而家東亞係咪回最多, total 成1.5%
利申: 搞緊按揭用星之谷
一手樓係另一張form
2手樓係細訂果度其中一條條款
好似有人話不錯 你有用?
True
唔記得了
總之aa輕輕地帶過左
Ok
咁唔用3大
純回贈係
但無ml
但係回高過1%好似無得現金回,要係LOAN度扣?
咁樣好似反而無咁好,拎D回贈買傢私好過
我又無咩所謂
我為啖氣

放假我整合下先
呢啲post絕對要置頂警世
買樓簽臨約佢問你有冇相熟banker就記得老虎蟹都同佢講有朋友做banker,話基本上幾間大行都有,等佢咪撚諗住隊張野嚟水鳩你
你簽野時都要睇清楚,同埋唔好亂簽轉介form
我個agent 簽臨約時俾左份轉介form 我, 叫我申請按揭時簽交埋俾銀行就得, 話多幾k回贈, 開頭唔識野諗住好抵, 但再check 返先發覺星之谷係多成1xk 回贈, 好彩未中伏
係, 要ml 就citi total最多 1.25%到, 但個referred banker 唔做野, send 左資料俾佢冇followup
唔好意思 想問問咩係ml?
Mortgage link
「存款掛鈎按揭 – Mortgage Link Account」

其實是一個高息的活期存款戶口
*假設按揭利率為2.5%,存款掛鈎按揭戶口 亦會提供相等於按揭利率2.5%的活期利息給予借款人*
同按揭息口永遠掛鈎, 息口上升下降都係同步的
當然戶口存入金額設有上限
普遍是總按揭金額的一半50% ;有個別銀行上限會更高

From星之谷
經駱好pk 星之谷回得多態度好勁多 前排拎左回佣
支持
我係經絡
可能因為朋友介紹 全部野好清晰加分析 始終第一次買樓 好多野唔識

我夜晚9點幾打比佢 都會覆
好清晰講明幾時會比返中介費我 幾多% 完全冇問題
買nio 賺到去買樓
用過星之谷 真係OK 好快手
你咁好彩
可能你果個係fd refer
我地呢啲都係比aa狗水左
之前個按揭批,問佢可唔可以比佐個回贈我先,隔一日已經過數比我
經絡簽左就一蚊都唔會回比你,垃圾中介一間,又唔老實,千奇唔好用
唔一定要用星之谷,但經絡就係狗係垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞