[新手注意] 按揭中介 搵星之谷 唔好簽經絡按揭

258 回覆
137 Like 6 Dislike
女子處理證券買賣不當遭處分
*
香港金融管理局就�生銀行職員熊心怡,涉嫌接受及不當地處理已由客戶簽署的空白投資買賣指示表格及有期存款表格所作的調查顯示,她曾與另一同事進行共同買賣證券的活動,但卻未有向其僱主披露有關交易。

證監會已採取紀律處分行動,暫時禁止熊心怡重投業界,為期5個月,至明年1月21日。

熊心怡曾名列於金管局根據《銀行業條例》備存的紀錄冊內、就證券交易、就證券提供意見及提供自動化交易服務等受規管活動而受僱於�生銀行,因此也是根據《證券及期貨條例》而受到監管。

鑑於熊心怡的行為,使其客戶蒙受不必要的風險及使其僱主被誤導,證監會逐採取紀律處分行動,暫時禁止熊心怡重投業界,為期5個月,至明年1月21日。
最近都做緊按揭
有冇人知dr loan回贈係咪唔扣貸款額?
同埋有冇人用過利嘉閣按揭轉介
唔知幾時俾個aa昆左簽張野
你簽左中介紙就一定用果間,就算星之谷都係咁講,約定俗成嚟。

Ps用星之谷
有冇人用過壹加壹?
我用緊,覆野好快同清楚,offer同星之谷差唔多
佢有二人同行優惠,回多$500俾我,星之谷無,所以最後用1+1
利伸 岩岩drawdown完,等收rebate
我搵左間叫按揭大師 都ok
利申唔識

點解要搵中介
除咗有佣金收入,重要食埋啲小獎金令減少買家利益,呢啲係心地唔好,所以係令人不專重
咁星之谷係咪唔會同banker夾
我見其他轉介都叫我寫冇回贈
請問冇稅單得唔得?有8個月糧單,有mpf單,有月結單,有公司合約。未婚妻未做夠一年,想做借款人/擔保人。
想做7成/6成半按揭

我未婚妻係上年畢業 7月入職,到今年3月 都未過免稅額嘅$132,000,咁咪唔會收到報稅表?接住今年10月咪唔會收到稅單?點算
學到野
買樓嗰陣時俾個AA水左簽左張中介紙(經絡)
係依到睇到先知有回贈可以拎翻
我係咪要出聲R翻個回贈
最起碼拎返幾百蚊超市禮券
點出聲講好?
E.g 單刀直入佢老母
想問經你哋成功申請按揭係咪有回贈㗎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞