中學時係壞學生既大家,最後係點過改自新?

102 回覆
79 Like 10 Dislike
我都試過掉塗改液上課室啲大風扇到
仲有小息完咗 成班仆街茶啲膠水係門柄到
啲老師一開門整到成手都係

仲有一次又係唔知發咗咩神經,
考試日子 但覺得都與其交白卷
之後考緊試個時問去洗水間,之後其實係逃咗學
去咗學校後門爬鐵欄走
咁依加食0支?
依班人已經唔係壞咁簡單
係直頭on9
咪就係諗住入黎睇殺完人改過自身咩?
間間學校壞嘅程度都唔同架啦
你以為唔得係因為你廢,唔明咪要背囉。有啲人真係一睇就明洗鬼背咩,數學步驟分事旦寫都啱,理科係常識,英文中文呀,細細個睇下書都識啦
通識就吹下吹下又有5星星
唔好問我點知
其實照佢地既理論
我間學校應係無壞學生
世界上壞人比例都應該少咗好多
唔洗要老師牌嫁咩?
返工 發現好辛苦
呢啲人真係勁, 冇咩大場面未見過。你空鳩佢佢真係識人
連登第n屆吹水大會
香港考試根本就係要跟佢規則玩 要熟佢玩法文科大撚把嘢要背 啲人講到唔撚使讀 一係就on9一係就未讀過書
留 6 年班,缺點大小過一大堆,最後踢咗去群育學校,22歲中三後直接報毅進,返工後先讀英文同 high dip 追番上去
細個入咗間band 3中學群埋啲曳學生
又煙又酒又走堂成績差到仆直,日日見訓導
同屋企人關係又差

後尾中三遇到好嘅老師令我重拾讀書興趣,一讀就爆咗上去年年第一,最後DSE七粒星入咗三大
但中二果年學嘅嘢係空白,尤其係數學,中五六要追返勁辛苦
Cls 好勁
但同個班壞學生仲有無keep in touch?
得啦 你好壞 細個係壞學生
講真 呢d故仔好多
但有冇中學好 大學壞既?
利申:循規導距毒撚 後悔讀書個時無壞喲
七粒星

做咗12年乖乖仔 死讀書都冇你咁勁
冇啦,唔群佢地好啲
咁我中四到中六真係好勤力嘅
真係勤有功,不過去到大學好慘,啲同學全部名校岀嚟,自我介紹唔敢講自己咩中學,講完人地又唔識,又冇中同一齊入大學
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞