中學時係壞學生既大家,最後係點過改自新?

102 回覆
79 Like 10 Dislike
無錯 雖然我都稱唔上壞 但記得以前ALEVEL果時有D老師都無心機教書 教D野只係想你合格(因為廢校你交到合格率已經夠) 我覺得返學簡直係浪費我時間 我就成日曠課唔返 當自修算 但佢地又吹我唔脹 因為我考到試

記得中7果年好似90個返學日缺席左6X日 相信依家都未有人破到
中學時鐘意打機都正常既
其實讀唔成書又有乜可怕
依樣真
好多朋友都唔鐘意讀書
最後搵到自己鐘意做既野先係最緊要
我係反而後悔自己點解咁乖
人生最on9 最青春嘅日子就咁無咗
中學學人出離行 入過男童 賭毒都做過 後尾覺得日日擔驚受怕 成日打交 好無意思 中5開始讀書 雖然都照有出席黑社會活動 但已經無咁活躍 btw 覺得有呢d經歷係好事 望住好多廿幾歲先學人學壞開始去滿足好奇心覺得好搞笑 但有唔好既係 差唔多咩都試過晒 已經無野可以令我提起興趣 唯一樂趣得番做運動同睇書

利申:而加讀緊U
打機當然唔壞啦
我依加都有打
但係細個個時打到落網吧 唔返學逃學
日日係網吧打到夜晚3、4點先返屋企
當然壞唔壞就睇你點諗啦
對比啲打交/跟人 欺凌可能唔算壞既
中三點卷,唔駛點讀都勁高分
中學有個老友都係
吹雞打架/收𡃁 都做齊
唔知佢有無吸毒個時

最後因為佢屋企人身體有啲事
佢最後都聽話死死地氣讀返書
依加出黎勁斯文,完全估唔到佢中學係啲咁既人
自認讀書垃圾
其實點先叫壞 我唔知
其實最令我怕嘅唔係一個人有幾壞
而係壞呢樣野係本性根深蒂固 無論點都無得改
唔知 可能入左去坐 估佢應該無牌吧黎
持牌人
準備坐監
一升到高中就退左學﹐幫左屋企人手兩年﹐發現唔係路
之後讀番夜校 > FD > HD 出黎野儲番少少錢依家睇番 Part time U
都係想自己之後條路好行啲
海關咁易入?
True
讀唔成書 都要學一門手藝
毅進都入到唔難
喺香港嘅老師同家長眼中
佢就係不折不扣嘅壞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞