[JPOP結他女]大原櫻子討論 (No.11)

391 回覆
9 Like 0 Dislike
絕對係好事來
見到有啲同級嘅歌手觀眾只有幾萬
咁少資源下,櫻子而家有20幾萬絕非簡單
原來電腦版同手機版個數字係唔同
原來係咁
原來個數update 咗,變返213K, 電腦版同apps 版係一樣。
https://www.youtube.com/watch?v=ZTYv5We5kbY
呢個櫻子主演廣告點擊都唔錯
■ご注文内容
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
[商品名]:【”Which?”】プレートライト
[数 量]:1
[単 価]:¥1,800
--------------------------------------------------------
[商品名]:ぷっくらっこぬいぐるみティッシュケース
[単 価]:¥3,600
--------------------------------------------------------
[商品名]:さくらっこ(ベースボール ver.) マグネットフック
[単 価]:¥1,000
[商品名]:【”Which?”】Tシャツ ホワイト/M
[単 価]:¥3,000

[小 計]:¥9,400
[送 料]:¥880
[手数料]:¥0(※)
[合 計]:¥10,280

半係爆買
其實仲想要埋之前個FC限定手機套,
不過好似唔太啱自己用都係算
剩係買咗瑩光棒
最初嗰個星期冇乜人睇,估唔到最後都過百萬
螢光棒都算抵買,可能變到5顏6色唔使2000円
呢排事務所又咁懶,咁快就無哂節目
乾等到演唱會,會唔會太孤注一擲,
唔知有無其他野兩手準備
可能綵排唔得閒卦
演唱會都有D期待
可惜大家都冇得去。冇包膠睇
我仲諗緊好唔好厚面皮問日本歌迷幫手買會場限定Tee
之前教授巴講既舊片サイン微電影,其實係收錄喺2專VIVA的盛盤DVD裡
呢度有成套微電影中文字幕版,但因為版權關係,最後片尾的音樂片段cut左
其實片尾大致上跟返trailer

大原櫻子 - サイン(記號)微電影 中文字幕
https://youtu.be/3sO0nlctyVE
巴打勁!好勤力
多謝賞面
今次呢個真係靠耳朵聽返來(無稿睇)
有D位第一次聽以為係已經明顯意思,再反覆理解聽發現有D位聽錯左,
所以宜家最後呢個版本應該算幾準確
半個鐘既片原來真係要整足5個鐘以上
之前見到台灣歌迷page轉帖人魚公主的片段
其實我完全無同溝通過
唔知佢係點樣搵到的,可能台灣admin都有上呢個post
サイン到而家都係櫻子咁多首歌入面我最鍾意既一首,V我兩隻初回都有,一直想搵呢條片既中字,但一路都搵唔到有
唔該晒林田巴
唔使客氣
呢首歌前奏真係好神
最尾個畫面配上去真係好感動
睇完呢個故事之後每次都想搵感想
好似有好多解讀(例如浦子最尾有無死)
今次字幕其實係我細佬譯的,
下面係佢個channel,都cover好多櫻子的歌,仲識到櫻子的日本歌迷
https://www.youtube.com/channel/UC-W6P6MakNOyB3VbL_e_BOA
唔該晒林田巴呢隻dvd 其實我上個月都買返,都係因為首サイン先想買返,但未得閒睇箱都未開
已訂閱真係好多櫻子cover
多謝支持
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞