[HKU/CU CP] 有無人有報左今年Clin Psy

363 回覆
12 Like 1 Dislike
舊gp 俾人bam 咗 新gp link: https://t.me/+XaBmwBMDwCE5ZDRl
你ug係psycho?MA入cp會唔會特別難
果然係新仔
Hi, 好開心見到你呢份資料。我好有興趣知多啲。
請問你未讀之前嘅學歷係點樣?easterseal呢份工如何入職?幾錢人工?大概做啲乜,有無厭惡性工作?讀書要幾錢?
謝謝
你真係有心機。做咩好記掛着我search 成年前嘅post. 我唔鍾意45歲阿姨
呢樣又幾叻喎

我一直以為你係女,所以你對我有無興趣從來唔係我記住你嘅重點。
我咁記住你,係因為‘’好勁去讀psy但poor‘’,cp人工唔係好高,但就要好辛苦讀,而且係好專業嘅嘢。
我睇到你其實對psy好有passion,不過可能礙於學制 同埋 你自己內心嗰個psypoor小朋友,所以令你咁樣。
既然你當日咁有幸入到psy再出嚟做嘢後入返mphil psy做cp,希望你open啲去睇返多啲。對你自己內心嗰個小朋友都有幫助。不要淪為 垃圾pk cp,會害死人。
我都覺你可能係有Narcissistic personality disorder嘅傾向
查家宅咁問點答你啊Ching
多謝你覆下我
因為我對呢方面有興趣,又想喺美國做,所以被你吸引住,要查你家宅

你方便答到乜就乜啦,明白要小心私人資料。

唔該晒你先
學歷就UCB grad, 入職就冇咩特別 都係要美國citizen/ resident, 有車之類男仔有優勢(因為有aggressive case)同公司九成係女, 五年前就25usd/hour, 通常一日就大概三個session每次兩小時
做aggressive case 咪俾client咬下拎刀仔斬下
我就兩樣都中過 claim 工傷 入廠縫針
多謝你咁有心又清楚嘅回覆。
你UCB好勁喎。
aggressive case的確對於男士似乎較合適去處理。
anyway,會否 做clinical psychologist 或者 去standford讀political psy , quantum cognition 做research?
唔知仲有冇人睇緊呢個post
想請問下CP日常嘅工作通常係做啲咩㗎?
除咗見client仲有冇啲咩要做?
同埋係咪通常見得嘅都係嚴重啲嘅case?(同見sw有咩分別?)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞