大家去婚展通常會做D咩野架

74 回覆
0 Like 7 Dislike
我都join左,有冇得share下點昆法?
一定要買餅劵,仲有了解下酒席,睇下人地個場等等,介指鑽石我覺得都差唔多,有時間睇下,結婚相唔知而家咩境況,無晒d台灣人應該好行d
正常影完有得拎哂所有相底。 宜間無, 只會比offer你果30-50張不等。 如果想要多d就要比錢 (之前有8卦問過 話要加$250一張

我果時個offer我無要化妝師外帶 無叫司機 (加每樣都要$1500左右)
我決定揀返去佢店舖化妝換妝 叫fd揸車
佢已經西西地我面

總之比d定力。條女無要求加就唔好加咁多野啦
介唔介意講吓你個package幾錢?
你想知 不如你話我知你個package 啦
做錄音機

唔使啦唔該
買咗啦唔該
$12000,40張相,包婚紗任選四套,西裝任選兩套,包外景化妝師,微電影,另外仲有big day婚紗西裝名一外借($800清潔費)
咁其實有無邊間大家會推薦下
同埋啲酒席係咪會平啲,即使諗住下年都唔敢落訂
我都想知
今年無人sell 啦
任睇唔嬲
今年去左都好hard sell
Mona Lisa伏唔伏?
入面啲檔口sales全部係炒散sales,梗係chur到爆炸加無售後服務啦

要超有定力同要網上格價,真係要搵一個人專做起身走個個。
特別係d攝影,鋪頭好多時會用d”我地嘅專業攝影團隊”黎包裝一d freelance 無名攝影師,咁你睇portfolio 都無用,因為根本就唔係同一個人影。

衫唔好貪送個d,一定係婚紗店最殘最舊先會送,小心隱藏收費,好多時要加錢先可以租正常衫。
再加上無得現場試衫睇吓效果
你抽一個下午去婚紗店坐低慢慢試好過

除咗買卡同拎場地單張外,婚展真係無乜必要去
平時自己上網睇多d 仲好
如果早啲上嚟見到大家嘅評價就好,已中伏😔
做過婚展 賣戒指
買戒指一定要睇返自己手型揀 唔好為左睇牌子夾硬買
有啲手指鬼咁粗買隻幼既 啲肉陷埋睇唔到咁濟

唔洗急住落決定 門店既優惠唔差會場太多
建議去舖行一行先
婚展有好抵亦有好伏
唔想中伏真係要行兩次
第一次去曬咁多間攞單張
返屋企做research 先再落決定
戒指有冇邊啲舖頭推介?
加下加下都過萬
其實無咩話邊間推薦
但FC字頭又粗又闊個間就唔好 買結婚戒指既過多幾年實後悔 好唔襟睇
求婚戒指豐儉由人
結婚戒指最緊要係睇款 試多間幾睇定啲再揀
最好揀啲簡約款 同貴啲既材質 鉑金好過黃金 手形唔好睇可以試下V shape款
最後點呀?
Ok 嗎?
師兄,呢間係咪好差?
我當時係飛去台灣影,感覺還好
有冇好似d評論講到咁差?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞