[開箱]Creative Stage V2

62 回覆
44 Like 0 Dislike
咁佢控制到d咩?
應該係USB插既野?
我意思係個暫定應該係除左淨插audio同aux既裝置
真係唔ok,連GP都好,唔使話勁量金霸王果啲,起碼可以俾人即刻用到,唔使再落街買。
我得閒再睇睇。
睇戲睇片youtube用sound bar還好,聽歌多都係買返好少少嘅2.0書架喇叭
input USB可以直接用USB Type-C線駁電話,電話聲可以直出去soundbar。(我電話係pixel 3a,本身earphone係3.5mm)

說明書話遙控中間pause, fast forward, rewind掣係用喺連USB同bluetooth設備,但我電話播youtube,撳咗冇反應。
Creative 既野真係唔錯, 用緊 Stage Air 做 Soundbar 同 Outlier Gold 耳塞.
我都用緊1代 堅抵玩 咁既價錢齊曬input 咁撚大個低音炮仲想點 睇下netflix 打下機夠曬震撼
依家多input真係好重要
Creative啲野真係好撚耐用
最原本個隻T40用到呢家都未死
想佢壞換過隻都唔得
我印象中係第一次買creative既嘢,以前sound card係M-audio(依家應該冇出sound card),喇叭用過Altec Lansing。
唔駁woofer用唔用到?
試咗唔插woofer,條soundbar仍然work。
但啲低音應該冇咗極大部份。
啲聲如何?
諗緊買216定呢個
咩216?
天龍216
咁應該denon 216好一截,有埋dts virtual x
你覺得surround方面好唔好?
新手第一次買
基本上都唔洗問
creative stage只係一條慳位嘅2.0 speaker
216可以睇同價位嘅Yamaha
起碼個價位差唔多升
用左creative katana 3年了 好洗好用
咁想問下
如果我放soundbar係電腦枱
Subwoofer放地下會唔會好影響
定係最好放埋係枱?
我自己係擺枱
不過sound bar sub 多數預你擺地下
只要唔阻氣孔同個出聲位都可以
冇乜影響,woofer我一向放地下,低音冇乜方向性
背面inputs,type-C USB 直駁Notebook???
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞