BNO visa批咗了

473 回覆
746 Like 16 Dislike
恭喜, 新生活
又有大屋住
我屌你老母啦你全家捉入集中營男姦女殺
依加係25600鎊
其實都係計分,總分70分就得
概念好簡單,申請人必須要有70分(教育水平等如英國A-Level或以上)先合資格申請,當中有50分係一定要有嘅:
持牌照僱主嘅Job Offer = 20分
需要技術類形嘅工種 = 20分
指定嘅英語水平 = 10分
下面嗰啲就係可以互換嘅分數:
年薪
£20,480 – £23,039 = 0分
£23,040 – £25,599 = 10分
£25,600 or above = 20分
每年英國特定短缺工種 = 20分
PhD學位同工作有關 = 10分
PhD學位同STEM學科有關 = 20分
(STEM即係Science, Technology, Engineering and Maths)

以上資料係上網copy返嚟,睇咗幾個網應該冇錯

多謝巴打提醒
恭喜!走到好走喇,祝生活愉快!
同埋依舊有指定公司加唔可以失業(未搵到最多幾個月)
呢批係早期申請 經app好似唔洗90日即走
Unmarried partner係咪要比哂2年既同居證明?
confirmed , app no need within 90 days
唔好番黎呢個鬼地方
諗住去邊?
3個月內要到大英祖國
珍重
最重點係2021開始唔洗market test + 無quota
無BNO又想去又30歲以下
T5搵工再駁T2係極可行既PATH 可以一試
巴打邊行?
咁請問你vfs 喺幾點send email 話有得攞個passport 㗎?

因為我一早申請咗,宜家仲未有~
日日喺咁check email check 到懷疑人生

起碼知佢大約幾點send email, 嗰個時間先check~
Graphic designer
都拎左BNO VISA就唔理咩SKILL唔SKILL了
果份occupation list只係for t2 visa
個人認為英國搵工唔係相像中咁難
識既人當中無乜人會失業(LONDON)
3月1日5:30左右
加油巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞