BNO visa批咗了

473 回覆
746 Like 16 Dislike
謝謝,咁我今日等到5:30pm 先check mail la~ thank you ching!
冇點追post

住嘅有乜打算?
同朋友一齊租or 住backpack之類?
我未拎啊,我agent話除咗visa外,要比埋當地工作證明,住址證明,BRP,民政宣誓就可以拎返
會同朋友一齊租
英國見
研究下佢地可以點樣argue , 就算T1 ,T2都只係visa, 唔係直接俾ilr,但都可以拎到
英國見
大家記得最緊要係融入當地,唔好做蝗蟲,多啲參與義工活動,做好香港人呢個朵
樓主我哋英國見,祝一路順風,好人一生平安
yes
180 days right to stay outside UK呀
正解
另外ILR係可以係到期日前28天APPLY
係,你計過自己夠70分就可以出發
謝謝大家回復,就是使用每年可以有180天不在英國的空期,和 28日提前申請ILR 兩個條件去滿足不用完整逗留5年的要求。

我打算用APP申請,在更新家裡人的特衰護照過APP. 出發可能要年底了
都唔洗而家夠70既
假設無BNO
拎T5過去用2年慢慢搵都得 基本上有OFFER+夠人工+ON LIST就得
而家個LIST闊到大部份工種都包
到真係搵唔到就讀個MASTER拎多2年GRADUATE VISA再搵
機會其實都好大

當然前提係好想去英國
如果唔係請考慮加拿大
巴打到時嗰邊見 Keep Update Us
由Apply到approve要幾耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞