[1月永續經典] 寒蟬鳴泣之時 業 (62) 得翻3集解唔解得哂架龍7

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
我既訴求就係想返學
唔好咁快當有下一季住先
唔好燈 佢呢集咁樣我唔覺得會有下一季
有輪迴能力注定會令人變得扭曲,就算本身正常都會痴線
凶真係到達stein gate線前都係不斷睇嘟嘟嚕死睇到痴撚左線
Re0 486可以睇老賊if線
只要做錯一步就會變成屠城/唔再係一個人類
更何況呢個係咩支線都冇解既沙都子
親手整死老豆老母,nini訓撚左,細個又比親戚虐待,係條村又比人由細到大比人冷眼對待
有勞了
Re0同埋暫時睇得一條世界線,死左時間回溯
寒蟬係平行世界,死左世界都會繼續行落去

另外re0控制唔到check point ,呢點仲仆街
有幸出到第6章動畫化就會明咩事

今集 opening 唔同咗
叫下啲人咪燈啦
上集已經轉咗
咁寒蟬都控制唔到check point嘅
梨花spawn點係隨機
係 祭囃篇happy end無解決過沙都子嘅問題 所以經過埋輪迴會性格扭曲同執著喺幼稚嘅動機我覺得合理

如果係皆殺篇有happy ending沙都子應該唔會有呢啲問題出現
梨花都係玩到冇K1就自殺,又叫刁入哦到禮奈返去
罪滅對住禮奈喺度唸詩就覺得calm到佢
喺令到/睇住朋友病發呢件事上大家都唔好得去邊

不過我同意梨花同沙都子輪迴目標唔同
梨花爆到機就係佢自己嘅good end,只係佢冇諗到原來佢眼中啲NPC有一日會反客為主
但沙都子就算硬留到梨花,佢自己最終都實會發現其實咁樣一啲都唔快樂
最壞結局就係好似ED咁被輪迴吸咗落去,好似吸毒咁不停loop住1983年6月嘅生活就算,但我信龍7唔會特登寫成季畀沙都子都咁樣結尾啩
下星期就可以知有無新解篇
佢下星期解鬼騙就即係
都係充滿作者既惡意
唯一唔同既係486一定會解開哂同伴既心結先過關
沙都子真係太恐怖 唔怪得佢叔叔怕撚左佢
睇佢夠唔夠膽死用幻非幻解法去解哂騙篇
現實邊到搵到呢d女
想要呢d女仔做我女朋友

祟騙仲係好撚奇怪
就算沙都子知曬鐵平啲衰嘢甚至陀炮陀H173,都唔一定真係打得過、操控到鐵平同大石
而且鐵平覆桌同大石L5明顯係佢意料之外
唔會係阿嗚見佢跑到連登仔口中嘅皆殺GE if線就強制變BE啩
現實真係咪搞
依啲女只能夠存在喺2次元,現實有依種人真係會出事

之前日本都大把依啲新聞,條女斬鳩自己條仔
好想要
鬧個交都可能會上新聞
等龍7解
記得有單係個女仔沉咗個牛郎船,搵錢養佢搵到要自己下埋海,結果佢走去搞其他女人,最後個女仔用刀拮死個牛郎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞