[1月永續經典] 寒蟬鳴泣之時 業 (62) 得翻3集解唔解得哂架龍7

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
咁當然想睇5
但寒蟬可以好大創意
例如沙都子最終變成植物人
梨花傷心欲絕決定陪沙都子一世
或者梨花唔知點loop返去賽殺篇
沙都子唔再係佢朋友
梨花失去左先識痛改前非
努力刷輪迴去同沙都子做返朋友
無腦燃點睇
或者梨花刷到去另一個世界線
沙都子係閪校做左沙都子大人
唔再認識梨花
梨花努力想去親近沙都子
海貓ep56
使用輪迴過度,沙都子身上終於開始出現副作用,凡人使用神力過度最後變成植物人,然後睇到沙都子變成咁,梨花終於驚覺自己內心原來重珍視的東西始終係沙都子,但一切已經太遲,最後梨花唔做大小姐,一心一意陪著變成植物人的沙都子。

雖然好x老套的8點半橋段,但係因大變而醒悟的結局都唔錯
都係5算啦
唔好搞咁多野
撚7點會咁樣整死自己既成名作
龍7點會係動畫整bad end
大結局一定係BBQ互相理解+唱歌
重點係過程姐
沙都子17集後同梨花合對抗啊嗚既殘局
又或者沙都子為救梨花而永久死
梨花rewind返去沙都子未成為輪迴者果陣
決心真係唔會拋棄沙都子同佢一齊
試用三集動畫解釋
一集解題
一集破關
祭具殿已經係貓箱
實係阿嗚運用無限既魔法創作出黎
咁應該係5唔使懷疑,只係睇龍7點煮結局5呢道菜
沙都子同梨花不斷輪迴,結果搞到同時中bug
兩人一齊去左1984年10月4號既六軒島...
咁當然想睇5
但寒蟬可以好大創意
例如沙都子最終變成植物人
梨花傷心欲絕決定陪沙都子一世
使用輪迴過度,沙都子身上終於開始出現副作用,凡人使用神力過度最後變成植物人,然後睇到沙都子變成咁,梨花終於驚覺自己內心原來重珍視的東西始終係沙都子,但一切已經太遲,最後梨花唔做大小姐,一心一意陪著變成植物人的沙都子。

雖然好x老套的8點半橋段,但係因大變而醒悟的結局都唔錯
又或者沙都子為救梨花而永久死
梨花rewind返去沙都子未成為輪迴者果陣
決心真係唔會拋棄沙都子同佢一齊
沙都子同梨花不斷輪迴,結果搞到同時中bug
兩人一齊去左1986年10月4號既六軒島...
沙都子rewind返去1983以前
成為左一個無名既醫生
黎雛見澤研究澤見澤病同守護梨花

又或者梨花成神變成鬼魂守護係沙都子身邊
唔會有哩個可能
真係咁玩就等變爛作/黑歷史
下集:
係angelmort既梨花feel到沙都子既氣消失左
叫圭一佢地一齊搵沙都子
梨花發現祭具殿異常衝去口門(OP)
OP完後中左阿嗚埋伏再入貓箱輪迴

尾2:
中左阿嗚招數既梨花失去救沙都子記憶
可能連一齊入學既記憶都失去埋
直到17集比沙都子用手槍射中後(細節參考獵人)
梨花終於回憶起佢既業
完場握住沙都子隻手話絕對唔會再放開

結局:
梨花同沙都子聯手解決黑幕
再係沙都子體內抽出神劍
一路唱歌一劍斬開貓箱回歸現實
最後係angelmort見到觀眾最想睇既大個詩音

都唔知你邊度幻想沙都子體內有神劍
其實會唔會所有世界線都係唔使解,只要沙都子同梨花和好就得。。。。

定係要協力者先解得到迷題?如果唔係既話以梨花既做法死梗
海貓是不會有續集的
睇埋落去咪知
呢個時候真正既黑幕出場,而且斬左梨花隻右手
梨花大叫:我...我既王之力啊啊啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞