有無人買到MSI suprim?同strix比邊個正d

68 回覆
2 Like 1 Dislike
硬件台好似好少評測post咁,有無人講下呢兩款邊款優勝,想睇下實際用家點講多過網上討論評測鱔稿
應該無乜分別
但樣Suprim 個人覺得好好多
有貨俾你買先算啦
兩者分別唔大
我覺得SUPRIM靚仔好多
係,個流線設計好靚,不過我想睇下溫度同散熱表現,噪音等等
我都中意微星龍
當初SUPRIM出無耐記得有人講溫度燥音控制有驚喜
御三家旗艦堆料黎講唔會差得去邊
再多咪睇下而家WFC背面mlcc:poscap比例/ 要保養邊間就腳/ 品牌情結/ RGB考量
不過而家買我覺得邊張炒價無咁高咪入邊張囉
唔好買技嘉, 萬年銅管又厚又重, 有保=無保咁囉
利申: 用緊XTREME
可唔可以講下點樣有保=無保,等我小心下,好似係聯強?佢好似都有代理Acer d野
google 打下d關鍵字咪搵到唔少結果
個半月前中央田訂左suprim都仲未有貨
用緊 3090 suprim 做time spy 都唔過80度 降左電壓之後大約72-75度左右 預設頻率高過strix 溫度都低過strix
仲平過strix(好似係
我等40系算
我用悠二gaming oc 換左做金的士xtreme , 擔心緊保養
但xtreme 好好J
用緊3080 suprim x
除左控燈要用佢個垃圾臭閪dragon center之外無咩投訴

不過張卡真係好大
我都好憎佢個dragon centre bios都控制唔到一定要用呢舊,溫度表現點?
AUTO風扇TIMESPY 75度左右 用緊DEFINE 7
有少少氧化 唔保
有問題 = 人為損壞 唔保
rog strix
aorus extreme
suprim x
三張個design最靚真係msi嗰張
雖然長左真1.幾cm
我愛神龍,我都覺個設計好靚,可惜我淨係玩過20系gaming x
講慳位係rog strix最好
但本身個retail price rog已經貴$30USD
香港賣敗家之眼食水又再多一截
就算當時未有礦潮rog都貴suprim x成千蚊
咁梗係揀suprim x
如果唔驚厚 買xtreme都唔買佢 仲有個led mon玩
之前就係特登換個大CASE上3080 SUPRIM
但係完全買唔到同買唔落手
又唔係好急用
有張1070頂住先....
Xtreme HUB測過 又熱又食電 效能不及gaming oc 算係垃圾卡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞