18歲貓貓走了

105 回覆
219 Like 3 Dislike
好痛,個心好痛,我好掛住你
睇到呢個post就已經想喊
不敢想像將來佢唔係度會點

利申 屋企隻貓剛剛滿4歲 我爸媽當佢係孫咁
但好彩既係你陪到佢行最後一段路
Rip
我都係走左3年仲放係wallpaper到
每日出門口都同骨灰樽講我出門口啦
我個隻都19歲,我屋企人都有晒心理準備。你隻貓走得安唔安祥?
過程真係瀝瀝在目
唔知算唔算過程好快但係睇得出佢辛苦 不過陪住佢成個過程
打針走?
花啲時間諗吓有咩想燒畀佢 有咩想同佢講
最後一程要令佢走得好好睇睇
雖然以後都摸唔到佢 但佢只係換咗第二種方式陪住你 佢冇走到架
我前年隻貓貓17歲走左,之後過左兩個月係動物領養中心領養左兩隻2個月大既貓貓🐱

呢兩隻貓貓既出現,令我想繼續再養貓,而且兩隻貓貓既性格同舊個隻都好似
自然走的
至少佢離開嘅時候有你地陪住佢 咁就足夠了
我上年隻17歲老貓都走左, 其實陪左佢一生都無悔了
RIP 心愛寵物走個刻真係好痛,
我個陣仲要打安樂針俾佢走,爆喊
我好明白從你既感受,我上年九月 18 歲咪仔一樣因肺炎走左,跟著嗰個零月屋企咪仔既水兜餅兜貓砂盆都依然原封不動,佢經常向梳化後面訓覺個位嗰排我叫姐姐唔好清潔,想佢 d 毛毛 keep 返向度,佢訓開覺張毯仔我冇洗直接搵盒入住佢,當時個時間好似停頓左咁,同女友每晚放工返到屋企都好空虛,老實講呢段日子真係好難過。
我就咪仔走左兩個月後接左對兄弟返黎,唔多唔少係對走左既咪仔既投射。
但係一靜落黎就諗起佢抽搐到無呼吸既過程 好心痛一諗就喊
決定好難 但作為主人都係唔想睇住佢地受苦捱落去
我依加仲會對住佢成日訓教個位講嘢雖然佢已經唔係到,但如常都會講早晨同早抖 只係無得再同佢講今晚見喇
而家我同女友返屋企開門都會叫埋佢兩個名,另一隻爸爸係 兩年前19 歲過身,而家都會經常叫佢地。

18歲係笑喪啦,佢有個好主人陪佢行曬成個貓生不枉此生啦。
R.I.P. 我明呀
我之前兩隻貓分別17同21歲走,我都係好傷心
幾年啦....而家久唔久都會叫錯我隻狗做佢哋個名
但你要記得,佢最後一段路你有好好陪佢走過,佢已經好幸福
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞