[角川+DMM]艦隊Collection [61] 永續長草期

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
有啲我都唔係出2號機 成個前段鎖左55隻船
好彩之前任務送咗美國飛行艇
又幾好用喎
有圖文並茂攻略未
定都係等埋後段
還有我 仲未打
暫時已出艦,(數字為複製機號)
E1-甲CLEAR
北上(3),五十鈴,涼月(2),皐月,磯波,響
total:6

E2-甲CLEAR
那珂,睦月,如月,三日月,親潮,日進(2)
Bismarck(2),妙高(2),照月(4),千歲(3),葛城(2),Ark Royal(2)
伊19,伊26,伊13(2),伊14(2),伊168,伊58
total:18

E3-甲 已完成P1,開路50%
長波,文月,海風,山風,江風,黑潮
Zara(2),De Ruyter, Perth, Scirocco, Z1, Z3
total:12
島風已齊E1 ~ E3
島風真係睇下當參考就算 有時都不太好
同意 一時好離地 一時就好貼地 貼地貼到根本唔洗咁辛苦自己
有無個更好攻略網 唔睇大陸
https://kitongame.com/
佢都係RTA 所以先行攻略都係比較粗糙
同風島互有長短 叫多個網抄考下咁
死啦
島風我可以8成貼近
係有啲DD level跟唔到
其他都可以
我睇台灣ptt 攻略多
E1: Bep 卯月 北上 皐月 涼月 水母千代田 N號北上 2號大淀
E2P1: 睦月 如月 三日月 2號阿武隈 2號Teste 2號照月
E2P2: 全部2號> 黎姐 Italia 蒼龍 飛龍 千代田航 磯風
E2P3: i19 i58 r500 i13 i47 i504
E3P1/P3: 長波 初月 黑潮 陽炎 2號霞 2號江風
E3開路: 全部2號> 三隈 親王 Z1 Z2 Libe Gotland
E3P2: 全部2號>
霧島 蒼龍 飛龍 天城 Pola 摩耶
Perth 大井 Jervis Janus Libe 島風

原來都成50隻
基本上係用咗少量甲驅之外 其他全部2號機
直接睇rta點打再mark低然後再睇kiton同島風
最後睇翻自己個倉去分配啲船
啱啱睇官網Twitter以為後段要延遲出

睇真啲係街機版延遲
E1 - 上雷巡,其他史實艦是但

E2 - 成關最難空襲點,記得上陸航洗N/T點,其他是但上你鍾意嘅船就得,潛艇虐待空母BBA

E3 - 小心鎖錯船,二水戰 6 DD 記得上隻防空,其他史實艦 // 第八艦隊開路記得CA旗艦,入到王點陸航洗地就打完

P.S 輸送又臭又長,建議早啲入場打
E3P2 5出5入 5斬
太易玩了
啲空襲用J陣定輪型會好啲
輪型
個人體感係警戒
我本身用開J陣,轉咗輪型大中破好似小咗
E2P3無潜水電探係咪唔使玩
未打+1
E3P3卡斬殺
成日掃我頭尾雷CI
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞