[角川+DMM]艦隊Collection [61] 永續長草期

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
紅色放部s51j可以先制反潛..
但唔係輕母本身就先制到咩
哦哦咁我搞錯了

親生女天降
日本時間已經係23/4了
爭啲唔記得咗講

明年一定倒
OK,回鍋了

對上一隻活動撈到艦娘係 Houston
對上一隻改造係 金剛改二丙

想問要追進度應該點鋪排
你唔係Skip左好多野,想追進度,除左龍鳳之外,建議升最上改二特同埋矢矧改二乙,其他就睇你有咩野

原來我有亞特蘭大
不過改造圖紙只有一張
一航戰兩艘都未改二
輕巡練度不足
英美驅逐練度不足
你入返既話,我估你都想打活動,咁既話:

1. Hold住所有圖紙,盡量今個月同下個月都各拎一張圖紙
2. 一航戰冇需要升住,除非你真係因為唔夠局戰噴射機而卡死既話,咁可以諗升加賀,做任務B163
3. 輕巡喺冇圖紙既情況下,繼續用阿武隈
4. 升神州丸(改),Johnston(70左右),Atlanta(70左右)
5. 搵下有咩任務可以拎到圖紙,盡力拎,你真係好缺(陸奧/伊勢/加賀/最上/矢矧etc)
八周年結果係七驅換衫唔係八驅換衫
我屌你老母咩
講真8週年更新真係冇咩驚喜,可能佢地精力都放左喺準備春活,反而上次更新更加有存在感
沒有期望沒有失望
船女人精力不嬲都係放係線下活動
都唔知到時2022有冇得去食咖哩
好想走堂去event
如果唔係武肺嘅我上次真係會走堂去呉
突然諗起當年PSV有隻艦女人game
多謝你咁詳細幫我解答
我仲有個問題想問:睇完攻略發現伊勢改二有好多用途同後續任務,
所以我應唔應該投資 2圖落去? 係咪反正遲早都要,不如早D改?

玩返之後 1 至 3 圖都可以打贏E-O
去到 4-5 開始卡、 5-3 夜戰同樣過唔到
伊勢改二好勁,你遲早要升,但問題係你依家缺圖紙嘅情況下,我驚萬一你要用喺其他人身上(如長波)先打得到活動嘅話,會好麻煩,所以先叫你HOLD。

卡4-5 嘅話POST陣型幫你睇睇,另外,你砌到一隊高速+嘅話,4-5好易打。
6-4可以點打
鳩打就ok 好似有秋津洲會易(畀人)打(爆)啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞