金鎗六十下一步應該點做?

178 回覆
22 Like 0 Dislike
唔好意思真係唔知
勝出光采人馬要隔離都肯黎

咁代表人地一係睇隻馬係二線馬冇乜所謂
一係就決心好大隔離都肯黎,連個騎師都咁樣講過

放過威哥一馬啦,佢當係寶咪攬住起香港跑到退役
我諗起爪皇凌雨
杜拜贏嗰場真係有今生冇來世
之前又贏咗打吡+遮打盃+金盃+女皇盃+香港盃
我覺得佢先至係真正嘅香港馬王
女皇盃再安田/女皇安妮 二揀一
贏晒就正式歷史地位超過步步友加美麗傳承
世一馬
ON9 仔

睇下2020年日本盃報名馬 同出賽馬先啦
即使係騎師
都有蘇銘倫炒晒車事件
睇撚到疫情下遠征咁撚簡單
講緊有冇心黎騎又關炒哂車事
日本賽馬|「唯獨愛你」收請帖 聯同英國一哥亮相杜拜世界盃賽馬日

2019年日本橡樹大賽盟主「唯獨愛你」,剛在2月14日在騎師川田將雅胯下,以大熱門身份勝出京都紀念賽,亦為這匹五歲雌馬接近兩年來首度報捷。
據報此駒幕後已獲杜拜邀請,將出戰杜拜世界盃賽馬日(3月27日)2400米一級賽司馬經典賽。
「唯獨愛你」到時將由英國冠軍騎師、正值停賽的莫艾誠執韁,可謂充滿競爭力。

https://hk.appledaily.com/racing/20210222/ARBAXQSRWVBG5N6IYAJXTVUVBE/

係,的確唔撚簡單
不過凱旋門真係好撚難跑
就連當年嘅日本三冠馬王大震撼都跑唔贏
戰死草場
轉倉畀肥鬼
落到5班十歲再贏
咁先傳奇
用單一例子想證明D咩?

以呢個POST 最HIT 的建議征日本安田紀念

想問吓過去一年幾疫情之下
有幾多隻外隊馬去咗日本跑?
真係以為遠征好易

更以為疫情之下遠征易

真係ON99

你去八下 收下風啦
之前12月國際賽 班日本仔派咗咩人跟隨
而佢地嚟到之後又做咗D乜 唔畀做D乜

唔好乜9 都想當然啦
疫情過咗又唔同講法
點止單一例子, 其中一例子證明唔係得佢一個姐

試旦你啦, 香港遠征的確係難
不如買隻五班馬長期減夠分威威仲開心
一樣贏 屈機
長力唔洗鄧佢擔心嘅我覺得,母系果邊都贏到2100啦,
況且步速實慢過閪,隻馬又咁銳,反而主要係睇其它果兩隻對手有幾成狀態。女皇盃年年都有,6歲7歲養得好唔怕冇機會贏,但歷史過往話俾我地聽,3冠過兩關真係唔係咁易,難得差一步就孭住兩個3冠王嘅美譽,我估遮打盃點都會跑。
至於我覺得幕後有機會棄女皇縮返跑冠軍一哩,因為女皇盃難度較大,一來對手較強,二來告仔馬海戰術對上呢場有版你睇,我驚佢耗力太多未必回得切,相反冠軍一哩如果唔洗面對放聲歡呼嘅話,我覺得會輕鬆好多,得一隻夏威夷叫做可以拼下,呢場可以保持個狀態之餘又可以慳d力,有時大勇大熟嘅馬抖太反而唔係咁易提升到個狀態100%。
要去既日本、杜拜一定首選
女皇安妮呢場唔多啱香港馬跑,場地又唔啱,仲要跑直路1600
呢隻係日本都係二線咋喎,同金鎗冇得比啦
一隻準馬王,一隻二線馬,個包袱都差好遠
YES...遠征又掂本地又勁,香港好似得佢贏過海外2000m以上ge 國際一級賽

明月千里寶塚差少少真係遺憾
寶塚果場明月千里狀態已經唔係最top
但係都可以直路大外檔狂追對手
真係爭少少就贏
賽前瘦左30kg好似,全程走蝕位番黎輸個鼻 (贏果隻覓奇火箭全程一步不蝕),呢啲忠心好馬真係難得
步步友跑完呢場之後就彎撚咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞