有無痛風人士有食呢隻保健產品?

80 回覆
0 Like 8 Dislike

好似無咩效 有無人有推介日日都隱隱作痛好煩
飲多啲水戒下口好過啦
緊係有啦
最緊要飲水 3-4L一日
戒糖戒糖戒糖
呢樣好少醫生識
食low purin diet
食colchicine
多飲水
呢D成藥我就唔敢食啦....啪一星期秋水仙素好過
糖關咩事好有興趣想知
糖反而真係無咩點介
無食呀 有介口 24
講黎聽下戒左咩同一日飲幾多水?
咩黎
牛肉唔食 內臟唔食 刺身唔食 日日食雞咁濟 飲2l水左右 我飲唔到咁多 做野成日去廁所好唔方便

果陣醫生比左呢張野我介口
食完會覺得隻腳控球好過美斯
分解糖既過程係直接變做尿酸
2L水真係唔夠但番工怕麻煩冇辦法
唔止刺身,海鮮都要少食不過睇你答得出呢啲野唔食得,我估你都知

我男朋友又係後生就有痛風
佢聲稱食十字花科(西蘭花,椰菜花)都會痛
你再睇下有冇食左啲咩第二日會易啲痛
如果肥嘅要減肥
同埋我見男朋友去藥房自己配減尿酸藥,應該好過食埋啲唔知有冇用嘅supplement?
痛風特效藥...大約係阻止身體對尿酸產生既發炎反應
所以如果你食完好左即係確定係痛風, 而唔係扭傷/關節炎, 因為佢對其他發炎係無療效, 不過副作用係會肚柯, 唔可以長期食
你知唔撚知尿酸係咩黎?
呢隻呢
呢個聽過 醫生都諗住開比我長期食 啲副作用太煩 而我唔算好西利 所以最後醫生叫我試下由飲食做起先
有咩唔食得果啲自己都清楚得7788不過配呢啲藥會唔會有副作用
你問緊自己?

As the body breaks down fructose, chemical compounds called purines are released. The breakdown of purines produces uric acid—the substance that forms painful crystals in the joints and causes gout. Within minutes after you drink high fructose corn syrup-sweetened soda, your uric acid levels rise
呢隻唔係長期食, 係發作痛緊果陣先食既
長期食果隻係降尿酸, 一食就食一世
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞