後生仔尿酸高有痛風

225 回覆
5 Like 6 Dislike
想問如果飲酒轉威士忌會唔會好啲?
處方藥緊係有後遺症先要有醫生紙先至買到,估唔到有人會每日當糖食
其實所有酒都會令阻礙你身體排走尿酸,但係啤酒最仆街係會令你身體產生嘌呤製造尿酸,所以啤酒一定唔飲得
減肥減得快會釋放d 嘌呤出來
我之前試埋d 一星期減7磅餐單時都試過
半夜訓訓下覺隻腳拗柴痛醒
上邊條友係到老點人
人人正係信政府個飲食金字塔,餓下都唔得,低碳飲食後,個種肚餓感覺唔同高糖高碳飲食,係d人連試都唔試,餐餐都要食一大碗飯
JJ硬唔硬?
岩 低碳個種肚餓係忍得到個種 所以我執行一日斷食係易好多 以前食高碳水 間唔中會餓到忍唔住要瘋狂食嘢 個種餓法係由心入面餓出黎
我之前驗都係600幾,肥仔食飯多少運動,但係無爆出黎無關節痛,可能係因為抽血之前個晚食咗半碗紫菜
依家都決心減下 盡量介飯介糖

我成130kg
識個肥仔24歲就有,成日發作行到拐下拐下咁,好撚慘

早兩三年body check都話我有少少尿酸偏高
試過就知,呢種生理反應先正常,高碳係餓到好似毒癮,你會一食就停唔到,同埋脾氣爆燥,種種生物都係要抵禦飢餓,跟足政府咪越嚟越多糖尿病心臟病,當然你高碳配合高運動量係得既,但有幾多香港人做到高運動量
其實有個飲食法叫碳循環 當你做重訓之後係可以食高碳水高蛋白低脂肪飲食 冇做運動就低碳高蛋白中脂肪 減體脂一流

anyway 低碳唯一唔好處就係出街食飯好困難 唔通食親都係打邊爐放題咩食得多係有d厭 去旅行冇得食碳水好慘 尤其係係日本
之前一個星期大約飲到一支750ml 嘅威士忌
痛風有無咩先兆
定一嚟就痛到仆街?
係咩預兆
全部唔中都有 唉屌依家個醫生suggest我食長期藥
中五開始有 我屌佢老味
廿幾歲既我都有尿酸高 都係因為遺傳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞