LIHKG 箍牙討論區 38

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
我由打麻醉針到剝完到恢復完全無痛過🤔剝完果晚仲食左舊麥炸雞
有墊高 但慢慢開始唔夠高所以依家撞粒粒
我都係overbite墊高左
上左箍三星期仲未可以正常食野
我一開始食麵只食到河粉
不過一個月左右就好好多喇
我而家箍左兩個月多啲
大部分都正常食到
今日去consult
牙醫話剝咗智慧齒啲位都偷唔到嚟用 我可以之後箍完先剝
但我見好多人都話剝左先箍可以偷位
頭兩個禮拜真係生無可戀
之後食其他野都要用較剪剪到細細舊
每日都食唔飽
之前一碗河粉五分鐘食完,而家要食一個鐘
同埋本身d牙已經生到好逼,上完箍前面八隻牙完全用唔到牙線,好驚蛀牙
食到餐飽飯都好感動
不過薯仔ok! 唔洗點咬又飽肚
我都用唔到牙線 所以用漱口水
做隱適美,本身第一次consult專科牙醫話要剝下門牙,夾硬做容易變哨牙,之後睇電腦報告話磨牙縫偷到位。好彩比著普通科唸都唔唸就見你一定剝牙了
有冇人箍完牙幾年之後夜晚無點帶固定器,移左位跟住帶唔返固定器?
係咪邱X光?
做隱適美,本身第一次consult專科牙醫話要剝下門牙,夾硬做容易變哨牙,之後睇電腦報告話磨牙縫偷到位。好彩比著普通科唸都唔唸就見你一定剝牙了
[img]https://na.cx/i/19Z6RPJ.jpg[img]

巴打講野嗰陣會唔會有時咬字唔清楚
我都有隻下門牙生到咁但冇你咁嚴重
唔落牙膏都會
用綠茶會唔會牙黃?
借問有冇箍骨性哨牙啲牙醫推薦 搵左好耐唔肯定搵邊位醫生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞