[YELLOWKIES] SECHSKIES水晶男孩討論區 (43) 無限感謝柳熙烈

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
人歌尋日係咪連名次都冇?
已經為水晶同大大加埋打左4次榜
5輯 大大6輯 迷你1輯 Don't look back
次次音放同Gaon Chart有頭幾名果陣最開心 1位真係開心到喊
BTW Sad Song攞音中第2個1位果陣真係好感動 果時又係緊張到唔敢睇直播 話咁快就快4年

打榜真係好累嫁
一打就要打起碼一個月
花錢 花時間
投票睇廣告睇到傻
刷YT又刷到唔想刷 (下次真係要買廣告)
打音源要有強心臟
Melon打極都out
Genie今次真係易打好多 始終有節目加持
同埋拋開小黃身份 首歌真心好聽 所以吸到路人聽歌 Keep到上位圈成個月
如果加埋正常回歸出實體專
又要多左筆錢要駛
好成績背後係一班人有血有淚既付出黎 (仲有小黃永遠都係1個打100個)

所以點解當初姜生事件爆發之後 我本身係團飯姜本命都咁憎佢呢
2017年小黃咁辛苦先捧到水晶上高位 2018年2月攞Gaon Chart Music Award 9月月榜1位
點知姜生唔珍惜 將小黃既愛同一切當成理所當然
一腳將水晶踢返落地底
畀左咁多錢同時間畀水晶 因為姜生搞到差D團滅 唔脫飯回踩都唔得啦
水晶最後又花左幾多年時間翻身?
到依家都未去得返2017年個位
如果今個月姜生真係出solo
我實捧場嫁
明知贏唔到
但我上星期都睇左幾十個廣告
BTW下次真係要提前準備
1個月前開始儲票
冇呀

反而上年All For You一位我真係好激動
仲要當日水晶上電台直播
佢地真係好開心㗎

唔Pin喇
依段說話當年出事果陣已經講過
melon就快完plan
冇得再畀半粒星姜生
all for you一位嗰日 佢地真係肉眼可眼開心
四個人都活潑咗 (又散漫咗XD

希望yg今年可以放多大爺出嚟營業一次
之前姜飯咪話姜生痴埋水晶度降哂格調既
前兩日睇到依個post
笑死我

https://twitter.com/hoonywinsome/status/1365521243714117637
其實佢地一直好在意成績
今年comeback前應該會搞左online con/FM先
估下半年先真正comeback

真係好有格調
開抖陰未呀
中站都冇左
想點呀
外國人好似開唔到抖陰ac
然後強國人又用唔到Tiktok
世紀大矛盾
世事都被你看透
是但啦
叫中飯翻牆睇YT咪得囉
呢次出歌睇得出大大佢比任何一次都大壓力
因為牽涉咗好多人
佢既性格係可以的話就盡量唔好麻煩咁多人
今次仲出埋口想要melon100
所以雖然做唔到頭10但係小黃/1knye出哂全力去打榜
係唔好彩撞咗iu同幾個大戶cb啫
下次如果有實體再加上今次得黎既經驗應該會好的
仲有我都未必會刷melon
可能睇下搵多部機刷genie好過
如果入到中黃打榜group
可以刷到Genie試聽劵
下次melon可以收皮 佢個制度令到
音源大戶好似天壇大佛咁不動如山一直係個榜上 打風都打唔郁
睇得出
口上面話唔在意
但邊個想做出嚟嘅音樂衰俾人地睇
希望搞得成online concert
仲要幾年前嘅歌一直都係Top100
啲人又會一直跟呢個list播歌
咁其他歌唔駛入榜啦
genie搞乜又插水
打榜組係咪真係收咗工喇
其實我都係用音樂榜黎聽歌
不過都係loop一兩次揀啲啱聽既放入自己list
今日12點總攻完左啦
Gaon Chart月榜週榜都計哂
Genie都出埋月榜週榜
之後係自由打榜 韓黃都有人繼續緊
今朝要衝既最後1次Genie1位都衝哂喇
新歌除非本身係音源大戶
否則好難長期留到喺個榜度
Online con幾有信心會搞喎
因為大大明顯改口風
同埋佢打算請MINO同PO做嘉賓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞