眼見黃馮單野咁嚴重,大家買樓時點簡律師樓

126 回覆
3 Like 31 Dislike
發夢,知唔咩叫Prisoner's dilemma?
另一個買家會多謝你
唔知,但另一個買家唔驚咪ok囉
但係本票可以報失
我早幾日買野, 雖然係非住宅物業, 都有寫落去
賣方有權選擇客人, 買方都有權選擇單位
個賣見你肯買舊屎,咪簽比你
退一萬步黎講窮酸臭咪窮酸臭
窮酸臭就乜都抵死?
法律面前窮人含撚就合理?
而且買得樓嘅相信窮酸臭極都有限
嗰堆日日酸AA佣嘅律師樓職員仲肉酸
離題太多了, 只係證明有一個保障方法
當然半年時間夠唔夠用, 咁我就答唔實
但發生機率不大, 任何投資都係有風險
驚可以考慮唔買
Sorry 我買親都 full pay
exactly..

之後又拉 d aa commission 黎比較
又教人用大行(30k up)
又教人俾本票

笑到 cls, 尾數咪又要經律師樓
成班以為殺訂咁少事咩
有 d 係尾數都無。但又要供
變相對家收唔到尾數,你樓又無得住,又要供 mortgage

不過到佢地真係買,又係會格價格到盡
首先要 0 commission ,之後又要律師平
皮半咁貴,我用開上環嘅大行都係7千咋喎,樓主要唔要介紹?
本票+1,我咁多次都係買本票,最穩陣
mayer brown肯唔肯接呢啲豆腐case?
其實相信無人會質疑律師會會無權封舖
但只係質疑佢個決定合唔合理
當中個官有講到一點
條例係有俾黃馮既partner由一個途徑去做
但佢無解釋點解佢唔跟著條路向法院申請(para 62)
JR其中一個要點係要試哂其他方法都唔得先申請
如果唔係律師樓partner而係苦主申請,就會避開呢個問題
同埋律師會請個SC嚟打,個partner就請2打6嚟打
未打都知大機會輸
買幢濕鳩樓人地應該會理你
出幾千蚊梗係唔理你
呢單野之後咪又係咁多成交? 大把買家唔驚
個個淨係見到買家撻訂話人抵死
合理價幾多呀
點定義合理
黃馮已經係好撚大,都係睇你好唔好彩
你定囉

一般 local firm 6500up
唔做街客
大firm就算做樓宇買賣都好似係做發展商嗰邊嘅生意多
買賣一個單位就算啦
一個天比高單位都得嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞