眼見黃馮單野咁嚴重,大家買樓時點簡律師樓

126 回覆
3 Like 31 Dislike
一定係油站嚟啦
即係大細訂本票寫賣家名,按揭錢本票聽天由命?
黃馮上訴失敗,判律師公會有權封鋪,有苦主撻訂...
Mayer Brown $30K+
我無話要講邊間大唔大行
但上面先係度笑黃馮唔係大行 笑黃馮用低價做爛市
轉個身就有人話自己一定用葉謝鄧好穩陣咁 真係笑咗
其實葉謝鄧同黃馮咪又係一樣平 都唔明有咩分別
咁你有無預食麥當勞可以食到食物中毒?
唔係高級餐廳食物中毒就預咗?
偷換概念。無人話平預左出事,但係收得貴既律師樓profit margin 高啲,未必洗咁搏去cut cost 而搵一堆師爺去流水式做契,質素會睇緊啲,亦有嚴謹啲既內控,因為佢唔想因為呢啲咁基本既野而臭朵。就好似一間米芝蓮餐廳有佢既reputation 去維護,做好衛生係基本,食到人肚痛無人會再去。相反,一間茶餐廳收費平,薄利多銷,成塊肉跌落地下抹下就繼續煎,就算出事,都有人因為價錢而去,但係高級餐廳未必會咁做囉。
如果真係要揀爛價Firm,我揀Paul Tse
個問題係一出事 個個都走出黎話貪平
唔通去完m記食物中毒又笑人貪平咩
俾貴啲係買佢食物 買佢服務 買個享受 有幾多人係買佢唔會食物中毒
買麥當勞我預佢食材係平 無服務可言
但係m記食到食物中毒一樣可以報食環
唔會因為你食得平 醫院就會由得你死 食環接到投訴都唔受理

最偷換概念係成日有堆人攞AA啲佣出黎講
有幾多個人買樓真係心甘情願俾咁多佣AA
窮酸臭出現
搵唔起的近
搵唔唔起孖士打
走去搵間垃圾
跟住唔認自己窮酸臭
AA費用無得唔俾所以要俾
律師費有得自己揀所以揀間潤鳩既
連登邏輯王
跟住搵千萬個理由唔認窮酸臭
原來係M記食野同係四季食野一撚樣既
連登仔真係好撚野
香港人為上車條數一定計到猛猛緊,俾完首期大訂細訂厘印aa佣,有剩既都擺左去裝修買傢俬電器,律呢d有咁平揾咁平有咩問題反正樓買賣只係一個過程
巴打加油
唔知有冇得諗
你覺得賣家肯?
用過
不過不失

係唔覆電話咁囉

買樓收我7千幾

無乜特別
黃馮係做二手樓最多但係唔係大行
二手買賣因為冇肉食 好多大行/外國行都唔係好做
變左有班local firm 密食當生番 請好多clerk做 律師簽個名就搞掂 變相容易出事

搵啲真係大既又有做二手樓既就穩陣啲
冇咁易比律師會cum檔
mayer brown, deacons, 胡關, 高李葉, pcwoo 之類
價錢最多都係貴一萬幾千 點都唔會大得過你比AA個份
如果個個都咁玩 賣家都要跟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞