眼見黃馮單野咁嚴重,大家買樓時點簡律師樓

126 回覆
3 Like 31 Dislike
Copy from 黃馮苦主group
買賣樓找律師真係唔好信經紀找給你D律師,又唔好貪平,一定要找大行,D師爺firm係好容易出事,油尖旺這些大把垃圾律師樓收得好平,收七千買入連按揭契,正常大行收起碼皮半!你唔見找胡關,翁余阮,的近,希仕廷....這些出事
無得驚
我簡完都要睇個律師有無係銀行個list到
買賣幾次都係用同一個
黃馮點可能係細行 ,同埋你真係覺得其它行就無做過啲違規野?

到時到的近個啲真係出事又換個名目講返「你唔見黃馮會出事」?

跟本從何伯華到黃馮都可以睇得出律師公會唔想上身典型政府狗個種卸膊係幾咁仆街

利申 黃馮其中一苦主
咁巴打 你依家點 有咩解決方法
首先你要知點解出事先,出事既性質係咩
唔係一鳩講咩大細行去定義,係好膚淺
搵大行,講完
找黃國桐那間,桐叔人格魅力保證
叫人搵大行嗰啲
黃馮就係大行所以先出到咁多苦主
正如樓上有巴打講冇得驚
最多有錢就跟其他律師教落用本票
咁而家單case有details未?律師公會嗰啲揸完未? 有幾多資金involve同有幾多唔見咗到而家有冇人知?

黃馮輸了...冇話律師公會冇權接管,係佢接管得唔好咋嘛,魯莽介入接而不管
我一定搵葉謝鄧
係咪一直冇出過大事?
本票直接寫賣家名 交本票俾律師樓 錢唔經律師樓戶口
我ok
自己本身有錢已經填左先
加上岩岩我個間受托律師樓打黎話律師公司開始準解凍黃馮個戶口,啲錢開始可以跟程序攞返
出咗事cut 票,再搵第二間律師樓?
d 錢唔喺律師行戶口,簡單好多啦
樓宇買賣有邊間大過黃馮?
係撚
放棄喺香港買樓
無得驚,大行都出事
唯一解決方法係律師會改規例同調查程序
跟本就冇得避 完全由佢講
d人講咩要搵大行呀 貪平呀 出名呀
咩黃馮文件多問題呀
完全同件事人本質冇關
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞