計劃進修PhD/Research討論區(17) Windows JJ快d backup

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
頭先同親戚食飯

佢地問我neuroscience有咩用?有咩application?

我本身想講我想了解更多人腦認知功能/biological basis of thinking activities

但之後心諗,唉,算了,講返neurodegenerative diseases (dementia/epilepsy)果d,反正一般都係期望聽到d「有用」既野

咁我點算

數學jj要點樣令layman明白自己研究緊啲咩

"If people do not believe that mathematics is simple, it is only because they do not realize how complicated life is."

直接D, 數學教科書咪有我ge citation lo

可唔可以幫我個仔補習呀,我請番你食飯吖

唔好啦 我都麻麻地
廢事教錯你個仔啦

我次次都咁答

應該話你個仔咁叻,一睇就唔洗搵我依D博士生補啦

嫌未煩過?
btw, 我唔係讀緊博士 連master offer都冇 入黎r水吹咁解

屌呀我補開200咋
隔離post d文科jj唔入黎

瀕臨絕種cultural撚留名
就唻番香港hea兩個禮拜
狂食野

狂食野

狂食野

乜你寫好thesis啦咩
狂食野

要到聖誕先翻得去香港

狂食野

狂食野

狂食野

點解?

PhD jokes真係不宜多睇....

今日浪費左好多時間

依個唔知有冇人同我有共鳴,不過我真係同成班lab人笑左好耐

人地medic pharm有錢用electronic mircopipette 我地chem窮撚用plastic pipette

點解?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞