【小說音樂化】YOASOBI 討論區(4)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
一個19歲女女經歷咁大轉變
壓力大都好正常
特別係身邊既人都勁個陣更加大壓力覺得唔可以一個累全家
好想可以係佢身邊安撫佢
頭先live話有煙佢可以唱得放啲咁
話乜都睇唔到
之前有買碟可以tg比你證明
唉 無追live,唔知有無人有錄呢
其實做音樂真係好辛苦
係日本呢啲咁認真咁有要求嘅環境
應該仲辛苦幾10倍
岩岩ikura最後清唱左佢首新歌answer
https://d.pr/free/a/4BrBag

求其搵左個網upload
清唱都咁好聽
YouTube已經有人擺咗頭先個live上去
https://m.youtube.com/watch?v=EKjtSKSocrs&feature=youtu.be
Thank
其實yoasobi由一月頭開始已經公佈左有演唱會
去到2月14日足足有個半月都唔買concert黎睇
而家就黎求seed 真係有啲可恥

真心建議巴打唔好咁快放seed
等一排睇下sony會唔會話出碟等想睇既人買碟睇先
如果等左一排都唔出碟 先比佢地dl
但係上面位巴打咁有心
錄完再做seed比每一位
照顧每一個yoasobi fans
respect多謝
有部份人以為live完左之後
會有好多網upload
可以任睇唔洗買
unun腳等流出

點知今次捉得咁西利
連以為一定有流出既b站都無得睇
youtube條流出又冚得咁快

但無比過錢 就走去睇人演唱會
正常呢啲仆街野我都會自己google下搵下種
有就有 無就無
點知仲要唔自己google搵下 上黎做伸手黨
就算買左幾多隻碟都好 都覺得唔太對路

明明頭兩日勁多演唱會片流出勁多
電腦WALLPAPER 隨便用
依3個月應該係佢暫時經歷過最大壓力嘅時間嚟

睇番佢個Twitter 由最初開始嘅相到近日啲相
佢嘅變化真係好大
岩岩係5ch都見到有人講
話assh都提起有成12萬人睇
https://mevius.5ch.net/test/read.cgi/musicjg/1613386189/126-226

「#199
Asshのインスタライブで総勢12万人が見てたって言ってるね
どういうカウントなのかわからんけど」

跟住有人覆
可能計法係 當買完會有3個人睇=12萬人

「購入数が4万×3で12万が視聴って感じじゃないかな?
サザンあたりから、購買数×3=視聴者数みたいな数字出し始めたよね。
家族とか友達で一緒に見ると仮定して。」
其實算係多定係少?
有冇D 近期有開 live concert 既數據可以參考呢?
有其他數據 但都係5ch睇返黎
唔知下面個d人數係點計法

ヒゲダン12万
サカナクション6万
星野源10万
キンヌー9万
サザン18万
Perfume3万
欅坂(ラストライブ)10万

如果計yoasobi官方數字就4萬
如果計assh既講法就12萬
assh話個12萬既數字來源係
睇左yoasobi live report
寫左同時視聽者人數12萬人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞