【小說音樂化】YOASOBI 討論區(4)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
有無TG ? 比條 720P LINK你BT
日文太差,聽唔明
遲左入唔知因咩事喊
主要都係續首歌講番對首歌既感覺
對band member既感覺之類
吹下水
利申日文OK
佢把聲好好聽🥺
佢哋無論係本土定海外都係sony呢幾年最紅嘅新人歌手
趁而家仲紅一定會狂出碟同開con cap水
會唔會係和音黎
我一入就聽到佢喊
之後一路都係跟live順序續首歌講返感受
睇d人cm可能係幾田bb太大壓力

其實都係既一兩年內由寂寂無名到上紅白爆紅job接job
加上ayase條變態佬寫d歌首首都咁撚難唱次次上live都實好撚大壓力
新歌
痴線,清唱新歌好聽到呢。
又會得怪獸一首係咁
頭兩首未入狀態唔夠氣點都唔可能係播碟

我有睇live同有片係手 得閒睇返再研究下
https://www.redbubble.com/shop/yoasobi

唔識 redbubble
但呢d 咁樣應該都係老翻 product?
放晒上網賣都得既?
(如果係正牌授權就係我柒左)
聽完佢岩岩講野 再睇佢今次live脹左
我覺得佢似壓力大到一個點
不斷講身邊既人好專業 好值得依賴
跟住提左好多次無乜自信
佢講起live完左返到屋企見唔到見到媽媽
今日先見到媽媽 想攬攬個陣又忍唔住想喊

好心痛 佢好大壓力
其實你已經好叻女架啦

(日文有限 以上內容希望無get錯)
屌 miss 左呀
https://youtu.be/Ot3fk2x_9w0
好想有長版同dl 黎loop
但唱怪物果陣
我覺得同 cd 又有幾多分別
尤其第一節副歌 flat flat 地
啱啱開左黎睇
回音我真係覺得可以係和音效果

同埋認真咁聽落去
對比mv版
我反而覺得每句開頭都多左少少吸氣聲
岩岩ikura講左啲幾搞笑既野
佢叫大家唔好信咁多網上面關於佢既情報
有網民寫佢以前讀書係網球部
佢話佢唔識打網球佢以前係trumpet部
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞