!千萬不要用Vestiaire Collective 呢間賣假貨公司!

85 回覆
118 Like 2 Dislike
咁坦白講, 要買名牌係人都知去專門店買啦
問題就係都要專門店有先得
新款都可能out of stock 莫講話停左產既款
同埋坦白講唔明點解可以拎carousell同VC比
一個真係單純俾你放二手野
一個係globally俾你放名牌
仲claim有專家幫你做certification 公司市值幾個億
我就唔係話VC好, 但坦白講你個example同VC真係無乜可比之處
你要講online shop信譽...咪又係可以買打手
定係邊間onlineshop個scale係大得過VC
唔係為拗而拗, 單純想知既然你咁講得既話
真心想知有邊間onlineshop有信譽同保障, 會好過係VC買
咁其實brandoff, the real real同VC性質上咪一樣
差既只係差在每間公司個policy同做野手法問題
所以我就唔係話一定要係VC買, brandoff, the real real都得
或者咁講, 如果你係話"點解用VC 唔用brandoff/therealreal?" 咁都無乜問題
不過你一句"買名牌就去專門店啦", 就講唔通囉
呢兩個網我都見過有人話賣假貨
我就係燒錢台提出VC賣假貨問題 然後好多人即刻話del app/唔會係VC買
係VC伏過
買個gucci 白色vintage,status寫no marks or scratches ,結果個袋原來染左紫色都過到QC
以後唔信佢地啲checking,色盲
退唔退到錢
終於拎返哂所有錢!!!!
https://youtu.be/lmaiFMpzbDE

到雪姨賣廣告
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞