!千萬不要用Vestiaire Collective 呢間賣假貨公司!

85 回覆
118 Like 2 Dislike
Sad,不過買袋專門店無就算,一經第三方就算好大型都唔安心,由其二手又無單個d真係靠d鑒定,撞正個濕鳩真係買難受
買呢d 我只信farfetch 果d 大型d既網
樓主呢間我廣告見過
入完app睇覺得d 貨好殘同app 介面簡漏
裝完秒del
呢間野真係伏到仆街
我有個chanel化妝袋見其他seller都有賣
我自己都放上去賣
點知vc不停refused我唔俾我賣
我有晒package 連個紙袋都有
問個cs 佢話叫我試多幾次
如果唔想試就咪撚賣 賣第二樣咪得
冇話俾我知點解我唔賣得個袋
完全唔知佢嘅標準係咩
因為佢地只賣假野 真野唔批
搞左成個月今日先收到筆refund
係咪連埋運費full refund?
寄返件貨俾佢個運費我仲追緊
但如果你指買件貨連運黎香港既成舊野就full refund左俾我
乜咁鳩差
不過坦白講係出面買又好濕鳩特別係搵vintage
係VC買點都好過咩igshop先 再唔係就要上日本網買不過唔識

利申非打手
聖誕禮物搵左好耐俾女朋友, 由日本網睇到igshop睇到VC
最後係VC買左
老實講分分鍾vc同igshop 差唔多仲要mark up高左個價
因為佢收好高comission
但件貨真唔真呢就真係唔好信佢個authentication
講左因為香港冇得買啦 睇清楚先講野啦
唔係
igshop買過好多好鳩
一係要俾半數留貨啦
一係出黎面交我就佢地點睇貨, 睇完唔適合既話要俾300車馬費
心諗屌你老母當我戇鳩?
價錢黎講VC個個我覺得唔算貴, overall睇完igshop日本網同VC黎講
個陣新join又有code用變相有寄去俾佢地check但實質上我無俾到錢
專門店實有個個款?
要搵vintage又點去專門店?
講野之前用下個腦 識少少係度嘈嘈嘈
咁只能祝福巴打買既係真貨
因為真係睇過太多劣評話佢賣假仲死唔認數
拎上手睇應該就真既
如果假都真係假得幾誇張
個賣家感覺上都有個句講個句
因為佢跟左帶strip 我本身都唔知
係個賣家同我講條strip就唔係celine既不過佢自用個陣出去配條差唔多錢同質感
我收到個frame都好真架
但個拉鍊位真係解釋唔到
啲fd even 新買既都係同我唔同
好彩用paypal先拎得返啲錢
我自己覺得如果個款仲新都可以比較到既
但我真係買vintage野, 真係唔係新款
咁其實我自己上網睇去學分真偽好似都好難分
話曬design可以轉brand font都可以轉
而家個standard同買個30年前既vintage款又未必一樣

利申所以無check, 不過overall唔見有咩大問題, 手感同皮味都滿意就由鳩左佢
咁我要搵個舊款
個pattern又好色又好款都好都係以前出落
官方都唔再出新 咁點樣唔出去搵?
你話你同一個款覺得色唔適合自己可以等睇下有冇其他色新出
而家講緊款都無, 又點等?
成個款冇得係香港買又何來第隻色啊
係人都知專門店買就乜都唔洗驚 都要有得買先得架
其實有得揀都想係專門店買 又出唔到國去旅行咁你想人地點?
個網站包裝到好似淨係買真野咁 唔想其他人中伏提醒下人又點
重點係我拎得返哂啲錢
個post開頭就已經話停左產買唔到 其實冇睇唔怪你但你唔好衝出黎發表偉論啦
見你講carousell咁我覺得已經可以唔洗同你討論
不過FRAME 真係好可惜無晒
而家想要既話 逼住買二手

我自己之前都中過伏
幾皮野代購買左個假CHANEL CF
不過A貨已經昇華到好真
唔仔細D 睇 都未必一眼睇得出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞