安心出行 Android 機

285 回覆
13 Like 385 Dislike
摩檫力強到
shelter請去f-droid道down,而唔好喺play store道down

btw佢要偷shelter係擋唔到,買部二手機開飛行模式啦
netguard
個安全資料夾係咩功能 上網search係話保密內容
樓主安心上路
有部極舊android, nexus 4 4.1, 係咪裝到format 部機, 會唔會拎到舊資料
用lucky patcher force app offline
大陸野有
安全資料夾(勁有用)X 安全晶片

利用國防級的 Samsung Knox 安全平台,在您的三星手機上打造一個私人的加密空間。移至安全資料夾的應用程序和數據在設備中處於隔離的沙箱中,更可通過公共網絡安全瀏覽的Secure Wi-Fi以及可在設備被盜時遠程屏蔽的Find My Mobile等。其最新的Galaxy S20部件配備了安全晶片S3K250AF,。

https://news.samsung.com/tw/三星發表業界最強行動裝置資料安全晶片解決方案

※ 設備中打造一個獨立的隔離環境。移動或添加至安全文件夾的應用程序和數據 (例如照片、音頻文件、電影文件和文檔) 將無法從安全文件夾外部訪問,無論是 USB 還是 Wi-Fi 直連都不可以。如果您的移動設備檢測到任何Root 權限獲取或ROM 自定義操作,為防止未授權的訪問,安全文件夾將自動鎖定。

安全資料夾操作邏輯

https://youtu.be/dVPvSOleYxU

你可以search android work profile,呢個係變種,多左條efuse可以應付暴力破解同os降級/root等外部入侵。 但shelter内置左凍結功能同完全分離既clipboard, oem acc同keyboard
咪都一樣,用番自己用開嗰部咪得囉。
ios 點搞
送完資料仲要送錢
on9
搵部唔用舊機 洗機 剩裝出殯
或者最平紅米9A $699
小鴨化身 amabie!「出 duck 嚟行」 – 開放源碼的自願到訪記錄App

緣起

我想再強調,「安心出行」程式供市民自願下載使用,如市民使用其他方式記錄出行習慣或相關資料,我們會接受,但最重要的是,「安心出行」數碼工具可以便民利民,協助市民較容易儲存出行紀錄。如市民使用其他方式作出行紀錄,我們仍然會接受和理解。

– 創新及科技局局長 (2021 年 1 月 6 日於立法會會議)

「出 duck 嚟行」(GoOutWithDuck)為開源 Android 程式,提供官方「安心出行」App 以外的方式,利用「安心出行」二維碼(QR Code),自願記錄行程。目前正在開發中,部份功能如記錄行程已可供使用。

http://blog.headuck.com/2021/02/05/%E5%B0%8F%E9%B4%A8%E5%8C%96%E8%BA%AB-amabie%EF%BC%81%E3%80%8C%E5%87%BA-duck-%E5%9A%9F%E8%A1%8C%E3%80%8D-%E9%96%8B%E6%94%BE%E6%BA%90%E7%A2%BC%E7%9A%84%E8%87%AA%E9%A1%98%E5%88%B0%E8%A8%AA%E8%A8%98/
呢個po係咪痴撚線
究竟你地可以被馴化到咩地步
係咪下次叫你地強制食屎你地就討論邊隻屎好食
暫時乜都唔駛
SIM卡又唔駛
上網又唔駛
裝左就SCAN得
飛行模式都得
已經用左兩部冇資料冇插卡冇定位既android舊機裝好準備比兩老用
3.4
Nokia 3310
呢個reply100分
二手Pixel 2 $1000唔洗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞