安心出行 Android 機

285 回覆
13 Like 385 Dislike
請問最抵 可以用到安心出行既Android 機有咩推介? 想揾部。
用緊咩機?
Samsung嘅話安全文件夾都可以
唔一定要買新機
小米
反正送中
同意小米
如果屋企或公司要拍卡出入
仲可以用電話當門卡黎拍
即係安裝喺安全文件夾,佢就完全access唔到其他data?
咁電話既咩IMEI佢拎唔拎到
呢個就唔知
Samsung Nokia 低階機
有啲一千唔洗
android 有無 virtual machine裝?
拎到
任何an機裝shelter都可以,三叔嘅安全資料夾雖然都做到隔離嘅效果,但佢本身無凍結app嘅效果,亦都無shelter咁可以完全隔絕三叔acc(有啲app你裝左會detect你部機有無登入google/fb/oem ac),輸入法同clipboard呢啲共用資料。 secure folder本質係為左防賊同狗呢類由外而內嘅入侵,防內效果無shelter咁徹底
但係可以只安在secure folder?
可唔可以幾個人用同一部機?

呢個?
nokia 1.4 nokia c3
紅米$1000唔駛
https://www.mdeditor.tw/pl/pOrE/zh-tw
An10開始已經封鎖background clipboard access同device id access,而家佢地攞嘅係google廣告id但可以隨時reset。
進階啲玩法可以用virtual xposed+ xprivacylua或者shelter+ appopsX,用adb方式徹底封殺佢
即係無?
有,但devleoper全部支那而且close source,不了啦
Yes
裝左之後要做D咩?㩒auto freeze?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞