GME 136 我繼續SH 吹咩

1001 回覆
30 Like 29 Dislike
入返tsla 扑暈自己 年底開apps 再睇算啦
GME 上500其實個個都有賺, 今次貼3萬,2,3千 target price個啲害人害已 over-optimistic
人類社會構成好大一部分
都係文化同思想
即想像故事

民族主義者認為排除其他民族,
家鄉就好了
左派認為肅反右派,
天下就會大同
只要你可以構造到一個好似可靠嘅未來想像共同體
就可以統治一班人

其實一件事有咩影響
真係好睇觀點與角度
接受下 冷靜下 啲錢你既 贏輸承受到就得
咁大個人自己諗啦
講左Market Maker可以naked short跟本唔會挾得爆
short interest 幾多%都無用
雖然哩刻個情況係妹跌妹到散戶認為冇希望
唔會升返 之後大家低放大戶收貨
但講到上咩1000落40 已經講唔通
情願等GME有咩新動向 慢慢升返上去
都好過仲講咩ss sh 啦
When they will break then
想知你條女咩反應
已經決定左sh 輸緊10幾k hkd 話多唔多 話少唔少 雖然而家走都仲拎翻幾千 但係已經決定咗繼續博 就算博到回本即走 以後都唔會掂
俾你搏到回本 下次又會賭過
拎錢走人實際
但可以睇清連登係一個咩論壇
出面一大堆post冷嘲熱諷,幸災樂禍
其實都唔關好友淡友事,只係連登一向就係咁
好似之前啲空姐俾人炒咁,又好似依家啲公務員咁
睇人仆街最開心,啲說話難聽到心態差啲都頂唔順

今次之後睇少啲連登算
唔會再有機會搏,一搏就會話你搏親都輸,踏踏實實啦,even你係辭職諗住出面做生意
Elon出tweet之前入左
賺翻啲
有咩方法仲偷到大戶雞 明知佢一定舞個價返$10-20
56....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞