GME 136 我繼續SH 吹咩

1001 回覆
30 Like 29 Dislike
又係洗橫手恰9人
上reddit9up就話人manipulation
大仆街咁樣造市就too big to fail唔撚柒輸得乜都可以
其實all in 再sh隻妖股既人個腦係咪有問題?
學生由贏邊輸 當交學費 SH埋落去當睇戲
蝕左幾錢?
放左之後個人開心左好多, 睇翻個post 識笑,係咪痴左線
反彈不要溝
total投入20k
認真問 就算你係美國銀行 證券交易所 政府 要收班沽空公司息都收少d算啦 你逼死佢哋都冇用 到最後一定收唔齊數 仲有機會唇寒齒亡 調返轉打龍通 整死呢班散户 對個經濟影響一定冇咁大

所以真係會ss咩?
人最緊要開心
原因係咩冇所謂
但我又咁諗 就算下星期真係比人睇到佢地個SI仲好高
但如果RH都一路限住啲人去買
咁其實係咪都唔會升得去邊呢?
最多都係上星期既水位
呢個位先黎買,玩尻自已
回到本都執到啦 所以呢兩日賭溝唔溝
我唔知
不過呢次美國佬出洋相
我呢d希望為working class r福利
限制資本家嘅人
就覺得好爽啊!!
加速啦!!!!
咁係唔係應該直接short gme
明知佢插硬落20蚊都食唔到既話真係好可惜
學會放下~~
你還有家~~
已放
當係寫下字 平伏下心情 買個教訓
曾經都信SH 曾經都努力過SH
我唔係第一堆入場 中間都冇take過profit
成本二百幾 放完輸哂2021 1月賺既錢

我唔同意用抗爭做類比
但唯一我諗到可比既係 就係SH唔放就好似做前排 當兩邊既人走哂 你就變咗最前
根本唔係你想唔想SH嘅問題 而係就算你想SH 個事實係個個都走哂 根本唔到你揀

其二 我同意對方係用有爭議嘅手段 去打壓呢件事 (犯唔犯法係後話)
當下揀SH 因為你信個個都SH就唔會有事 但當股價去到某個臨界點
就算解限制 都唔見有好多買入去托返起
講緊係要SH加buy the dip喎
同時咁多人賣就知 佢哋點都分階段平到倉 觀察咗幾日之後 我就決定咗放手

以後提自己要轉身 set stop loss 短炒目標係甩身 保本etc
無可否認 俾卷商搞係好大影響
但即使佢哋受法律制裁都好
自己戶口咪又係自己錢
最多佢哋罰錢 上唔到市 冇客 只係出口氣 而唔係最實際嘅回水

(放完先諗到)
如果要打大鱷 有一大堆人make profit
而大鱷蝕錢 咁係咪已經成功?

關於SH到永遠
到底呢隻股有幾多料 我諗大家都明
即使轉型 但要等佢上到買入個價
要等幾耐
蝕時間都係蝕嘅另一種

收拾心情 重新上路
好似發咗場夢咁
大家都累了 好好休息
珍重
而家真係輸少當贏
再買落去輸埋200k真係抵死
收手啦 驚你輸埋女朋友
咁佢都係不斷做空壓個價續命, 佢每日比既息會越來越多, 唔通永遠咁落去?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞