[勿助長代購勿提L'oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#125

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
感覺用唔同會好啲,純感覺
雖然唔太清楚呢d醫美概念
但抄低備用
等遲d睇下做唔做到孝子科水叫佢做 希望唔太貴
Thanks 絲打
見有絲打推過防曬
因為佢點對點
又深(可以到4.5mm)
如果做嗰個一味淨係識打深,唔識就位
會好易打傷神經
Thermage係表皮落去,反而安全好多(醫生正常唔會開太大,香港冇台灣咁agressive,唔會起水泡)

因為我油肌所以淨係用薄荷
但有fd乾肌都鐘意用其他
用完plabeau再敷
一流
睇你budget
我見thermage一次都3萬左右
打filler如果第一次又係auntie,平時keep得好都可能用到6-8ml
好少少既醫生都3萬尾4萬頭
其實差唔多
一直都想去台灣搵王修含做Thermage
見到啲台妹力推
但依加飛都飛唔到香港做又貴勁多
洗完面用plabeau先full mask?
我掉轉左
我都係但真係用完一日個妝感都好靚
有無主打hold住卷翹睫毛嘅mascara推介
唔洗增長唔洗濃密
我淨係想佢唔好咁快dup番落黎

或者有無整到好翹嘅睫毛夾
我覺得etude house幾好仲唔會溶 但印象中好似藍藍地
我本身d毛係向下插 點夾都唔翹 夾到甩都唔會翹果種
出去電過睫毛之後d毛會軟好多 過一排唔曲都好易夾 然後我上gmarket買野自己電 雖然電唔曲 d毛由下插變水平但軟左易夾左
我單用支凝膠都爆瘡明明頭幾日幫我撫平左唔少暗粒 但用咗一個禮拜之後就爆瘡
lookfantastic有啲野鎖區 好似GHD都寄唔到黎香港
想問係爆好多粒定幾粒?繼續用有冇好翻啲? 1516諗梗買唔買好 雖然好番7788 但都仲有啲暗瘡仔 想徹底清晒佢哋
同問 想試綠色隻防曬
Etude house可以去gmarket或者YesStyle度買~
絲打你去邊個counter 買covermark? 有ba好介紹嗎?
九龍灣果間淨係係咁叫我買,連試妝都唔想幫我試
我見etude house個網有幾款 你用緊邊隻?
夾完用canmake呢支先再上睫毛液
可以Keep到一日卷
之前絲打介紹過

lash perm curl fix 黑白果款 不過我用啡色
我會樽口hi走8 9成膏體再上眼 會自然d冇咁易曱甴腳
韓牌mude,可以Hold 到太陽花,香港無門市要搵代購 (我之前約$120入手)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞