[勿助長代購勿提L'oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#125

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
有無絲用開makeupforever隻調色霜
想問你地用咩方法搽上面
我用手或者海綿都blend得唔夠均咁
唔通真係要買佢枝粉底掃
想問下g market如果一個人份量其實係咪點買都唔會夠代購平
唔知幾時有10won運費
今次得台灣澳門有
羨慕
早知之前香港有個時買多啲野...
成日以為係台澳港一齊做promo
原來都會分開
限期前掉最穩陣

..但你都用咗覺得好開心無問題
快快手用曬佢就算啦
停用一排先
無改善就要睇醫生
佢隻質地係有少少難blend
試下妝前保濕得好d
再點點式咁點上塊臉
然後用枝硬頭嘅掃 (類似以前支生堂131果枝咁嘅掃)blend開佢
睇下有冇好d
係咪咩酸都唔應該同b3一齊用?
之前用factiv枝PHA加B310一齊用都無紅
最近PHA+differin+B310用就‘’拿拿‘’地加面紅

之前問Factiv 佢哋話b310+nag係可以同a酸藥膏一齊用
b3係可以同a酸用 但pha唔可以加埋a酸(頭盔)
我頭先淨用a酸加b3 一搽b3落面頰就拿到仆街
對得住個價錢有多
睇醫生
自己搽下skinoren/differin試下先都得
直接化妝水+化妝棉抹走就得
係咪咩酸都唔應該同b3一齊用?
之前用factiv枝PHA加B310一齊用都無紅
最近PHA+differin+B310用就‘’拿拿‘’地加面紅

之前問Factiv 佢哋話b310+nag係可以同a酸藥膏一齊用

理論上可以
但實際上 太active既都最好分開早晚黎用
真係唔舒服得咁明顯就唔好一齊用
唔好攞自己塊面黎試
juvederm
好似平均都貴restylane 1-2000
打一次一半價錢都係買醫生既專業
真係唔慳得
一見打入血管既新聞就覺得好痴線
Innisfree 隻綠茶洗面好耐以前用過應該皂基嚟㗎喎,洗完乾到捽碟咁滯, 唔建議長期用
可以轉inkey list salicylic cleanser, cultbeauty 有, 買唔夠免運就carousell搵現貨代購啦
精華就TO 10%B3, 有埋美白控油㗎啦
面霜可以試sofina 混合肌美白乳液,一罐50ml $190 cosme 有
應該去咗角質再敷凍膜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞