精工討論區(12)

1001 回覆
6 Like 7 Dislike
而家問題係冇快調呀嘛 桔窿已經落後
下面個隻唔係GMT黎 只係24h display
上面嗰隻成七千幾八千你真係好鍾意精工先好諗
呢個價位上Jomashop大把瑞士牌子揀
點解唔過到去加拿大先上Joma買?

真係想要精工
5仔遲啲會出隻入門GMT 大概2千幾
睇下你等唔等得切
鍾情GMT但又搵唔到1萬樓下有咩瑞士機械GMT所以先對呢隻咁大興趣

咁比較Seiko 5呢隻又真係抵玩好多
Joma應該有 不過款唔知你啱唔啱
Mido Hamilton 呢啲牌子都有出GMT 應該都係一萬樓下
你可以去睇睇
想問下 SSC813P1 同 SBTR021 香港官方舖頭有無得買 如果無 想問下SBTR021要點入手 同埋有冇得換返鋼帶/膠帶

SSC813P1

SBTR021
蝦仔
姐係咩
steinhart
專抄款

錶面真係好正
出返珠帶?
你可以睇睇CW
GMT 瑞士機芯
個樣又靚仔
掙扎緊SPB223J1定SSA423J1好,因為準備去加拿大所以GMT可以對香港時間又好方便,但見carousell都要7千幾又有少少out筆直大家會點簡

SPB223J1:

SSA432J1:
下面個隻唔係GMT黎 只係24h display
上面嗰隻成七千幾八千你真係好鍾意精工先好諗
呢個價位上Jomashop大把瑞士牌子揀
點解唔過到去加拿大先上Joma買?

真係想要精工
5仔遲啲會出隻入門GMT 大概2千幾
睇下你等唔等得切

297真係好正
中低價位有冇其他類似選擇
最後都係買咗Spb223j1 買單6k fullset 覺得呢個價位gmt好抵玩 同埋本身都好中意Seiko

大家點睇Grand Seiko 四節氣小暑 SBGJ249

打磨一流
想請問大家,你地Grand Seiko 邊到買?睇中隻SBGa413,心思思想入人生第一隻GS,又怕幫襯左藍店/黑店
GS好少假嘢啲,全新打磨新就得

應該
Mingwatchchanel?

想問各位師兄對呢隻有乜嘢評價

如果SBDN025 想換鋼殼 可以去邊度買

呢隻綠色實物靚過睇相
好靚喎

邊到仲有貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞