精工討論區(12)

1001 回覆
6 Like 7 Dislike

2兄弟
想問下大家會去邊啲舖頭買?
同埋如果水貨嘅話 有冇話邊間有保證啲?
013 boy size係正
可惜而家炒貴曬
係 只係小小凸起
有種Top hat嘅味道
比一般domed cyrstal 好睇
加上aftermarket domed cyrstal 永遠唔會夠原裝好(特別係ar coating 方面),所以最好唔換
我就由 細mm 藍>撈DJ41>撈Exp2 黑>BB58黑>G叔9400

如果C兄夠錢就買一/二手BB58 好睇又好帶,日用幾正,否則平平哋買細mm都好for日常粗用,之後儲錢上撈/刁

細mm加CB膠帶都好舒服
岩岩先睇到巴打覆我
係呀 我諗左好耐 又想要date 決定唔諗咁多 揀自己最中意 廢事之後心思思
最後入左bb gmt
031同033?
差隻035
巴打越買越貴

btw 呢隻 gmt 靚呀,之前仲要炒價先買到
正價入?
Ys
035之前有 後尾放左
覺得031 033 靚啲
033換左錶帶好正
呢隻刁都好正,有gmt又可以有撈百士味,只係厚重左dd
SSC813P1邊到有貨
依度多唔多巴打又玩瑞士錶,又玩Seiko?
之前一直玩開Omega Tudor Seiko,前排買左GS,琴日身痕又買左隻 Seiko 細MM 2.0。

依幾日都研究緊seiko diver,大MM我就戴唔落,GS diver 又係太大隻,反而新版細MM我覺大細剛剛好,錶殼打磨都非常唔錯,係movement 同錶帶比較差。

路過留名
其實細mm 係大隻過大mm,如果巴打想玩細 size 不如睇吓 143,我覺得係近期最靚嘅復刻款
???點樣細mm大隻過大mm?願聞其詳

呢隻係大mm

呢隻係細mm

你 google 吓 size 就知 "細" 係大隻過 "大"
細mm 2.0,鬼佬叫法,即係SPB187,唔好意思搞到你誤會左。
Case Size
Thickness: 12.5 ㎜
Diameter: 42 ㎜
Length: 48.8 ㎜
原來你講呢隻,我睇開啲鬼佬叫 bbmm

呢隻抵玩呀,個殼基本上同大mm 一樣款,最大分別只係冇咗一體殼,平平哋玩款玩色都唔錯
係呀,太多nickname,sorry巴打誤會左,請見諒。
SPB187 其本上就縮細了的大MM,個人非常滿意,我唔鐘意太大太厚。
我係前幾日經過二手鋪鳩睇,4千頭買左隻近全新,仲要有保🤣🤣
SPB143我都有睇,兩隻一齊睇我就鐘意SPB187多D。

SPB143 個dial index 我覺得唔夠大唔夠惡,同vintage 62MAS 都有點分別。
要二手了
白面幾靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞